Haberler

Öğretmenlere Sıkı Disiplin

Her Geçen Gün Öğretmen Olma Şartları Zorlaştırılırken, Mevcut Öğretmenlerin de Sürekli Kendilerini Geliştirmeleri Zorunlu Kılınıyor. Yeni Yönetmeliğe Göre Yönetici Olmak İsteyen Öğretmenlerin İşi Zor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçen yıl uygulamaya konmasına karşın Danıştay tarafından iptal edilen "MEB Eğitim Kurumları Yönetilicileri Yönetmeliği" bir kez daha hazırlanıyor. Yönetmelik taslağına göre, yönetici atamalarında en belirleyici faktör; alınan ödül ve takdir belgeleri olacak.

MEB, Danıştay'ın iptal ettiği "MEB Eğitim Kurumları Yönetilicileri Yönetmeliği"ni tekrar gündemine aldı. Taslak halindeki yönetmeliğin, şimdiki haliyle yürürlüğe girmesi durumunda, "kadrolaşma" iddialarının artabileceği konuşuluyor.

Atamaların değerlendirilmesinde kullanılacak 'Yönetici Değerlendirme Formu'nda adaylara, görmüş olduğu her yüksek öğrenimin her yılı için varsa lisansüstü eğitimi için puan verilecek. Adaylar, özellikle aldığı ödüllere, cezalara ve sicile göre değerlendirilecek. Adayın kariyeri de değerlendirmeye alınırken, adayının vekaleten veya görevlendirme suretiyle eğitim kurumu yöneticiliği yapmış olması durumunda da yöneticilikte bulunduğu sene bazından puan alacak.

-KADROLAŞMAYA AÇIK KAPI-

Yönetici adayları, yükseköğrenim gördüğü her yıl için bir puan alırken, yöneticilik alanında yüksek lisans yapması durumunda toplam 5 puan alıyor. Yönetici alanında doktora yapması halinde 8 puan alan adaylar alan dışında yüksek lisans yaparsa 3, doktora yaparsa 6 puan alıyor. Buna karşın sicilinde puanı 90 ve üzeri olan adaylar 10 puan alabiliyor. Hatta ödül alan adaylar, her bir ödül için 10 puan alabilirken, her takdir belgesi için 5, teşekkür belgeleri için de 3'er puan veriliyor. Tasarının söz konusu bu haliyle "kadrolaşma" iddialarına da açık kapı bırakıyor.

Ayrıca taslağa göre mevcut asıl yöneticilere, müdürlere, müdür baş yardımcılarına ve müdür yardımcılarına; öğretmenlikte geçen süreye her hangi bir puan istenmiyor. Yani, her türlü yöneticiye, kurucu müdürlere, geçici veya vekaletle görev yapanlara puan istenmesine karşın asaleten görev yapanlarda puan aranmıyor. Vekaleten atamalarına devam eden MEB, taslakta şu maddeye de yer veriyor:

"Bu yönetmeliğin yürürlülüğe girdiği tarihte eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapanlar, bu Yönetmelik ile belirlenen esaslara uygun olup olmadığına bakılmaksızın görevlerine devam ederler."(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title