Haberler

Öğretmenlere Saldırı Kınandı

İzmir'in Menemen İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda görev yapan sınıf öğretmeni Zekiye Üzümcü ile müdür yardımcısı Şerife Uskun'un, bir öğrencinin yakınları tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğraması, meslektaşları tarafından kınandı.

Olay, Menemen İlçesi Kasımpaşa Mahallesi'ndeki 9 Eylül İlköğretim Okulu'nda geçen Cuma günü meydana geldi. İddiaya göre, 1-B sınıfında eğitim gören 6 yaşındaki R.B.B.'nin arkadaşlarıyla arasında geçen tartışma sonrasında anneannesi okula gelip torunuyla kavga eden çocukları tartaklamak istedi. Olaya müdahale eden sınıf öğretmeni Zekiye Üzümcü, anneanneyi okuldan uzaklaştırdı. Akşam saatlerinde tekrar okula gelen anneanne ve isimleri belirlenemeyen 2'si erkek toplam 4 kişi, ders sırasında sınıfa girip öğretmen Zekiye Üzümcü ile konuşmak istedi. Burada sınıf öğretmeni Üzümcü'ye hakaret eden öğrencinin yakınları daha sonra olaya müdahale ederek açıklama yapmaya çalışan müdür yardımcısı Şerife Uskun'a saldırdı. Öğrencinin yakınları, çevredeki diğer öğretmenlerin araya girmesiyle uzaklaştırıldı. Olayın şokunu yaşayan Uskun ile Üzümcü, darp raporu alıp polise gitti ve şikayetçi oldu.

MESLEKTAŞLARI SAHİP ÇIKTI

Olayla ilgili bugün Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen'e üye bir grup basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Eğitim-İş İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, öğretmen arkadaşlarının itibarlarının zedelendiğini kaydetti. Prof. Dr. Değirmenci, "Bir öğretmenimiz ve müdür yardımcımız, görevleri başında şiddete maruz kalmıştır. Suçu, birbiriyle kavga eden iki öğrencisine 'Bir dakika boyunca yaptığını düşünme' cezası vermek olan öğretmenimiz, öğrenci velisi ve yakınlarının sözlü saldırısı ile saldırıyı yapanları uyaran ve okuldan uzaklaştırmak isteyen müdür yardımcımız ise fiili saldırı ile karşılaşmışlardır. Olay, yargı sürecine taşınmıştır" dedi. - İzmir / Menemen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kasımpaşa Menemen Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title