Haberler

Öğretmenlere Otizm Eğitimi

Tohum Otizm Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarınca desteklenen "Eğitime Uzanan Yol Projesi" kapsamında Yozgat'ta öğretmenlere yönelik otizm konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Tohum Otizm Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarınca desteklenen "Eğitime Uzanan Yol Projesi" kapsamında Yozgat'ta öğretmenlere yönelik otizm konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminerde, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Proje Koordinatörü Dilruba Memişoğlu, 90 öğretmen ve 3 formtörü otizm konusunda bilgilendirdiklerini, seminer sonrası 3 formatörün ilde otizm eğitimlerine devam etmelerini sağlayacaklarını söyledi.

Memişoğlu, öğretmenlerden sonra aileleri de bilgilendireceklerini ifade ederek, "Vakıf olarak amacımız, ailelerin otizm konusunda farkındalığını artırmak ve özel eğitimin önemi hakkında bilgi vermek. Biz bu seminerlerde uygulamalı eğitim yapıyoruz. Eğitim kitleri, kitapçıklar, her türlü yazılı yayınlarla bu eğitimlere katkı sağlıyoruz." diye konuştu.

Özel eğitim konusunda otizmli çocukların yaşadığı sorunlardan yola çıkarak bu projeyi uyguladıklarını anlatan Memişoğlu, "Özellikle kaynaştırmada çok büyük problemler yaşanıyor. Özel eğitim sınıflarının yetersiz olmasından kaynaklanan problemler var. Proje kapsamında projenin uygulandığı 11 ilde 33 sınıfı, Yozgat'ta da 3 özel eğitim okulunun teknolojik olarak ve bakanlığın verdiği materyale uygun olarak donanımını sağlayacağız. İnşallah başarılı bir proje olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyde Hanım Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title