Haberler

Öğretmenlerden Zachau'ya Tepki

Türk Eğitim-sen Keban Temsilciliği, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun Öğretmenlerin Maaşıyla İlgili Yaptığı Açıklamaya Tepki Gösterdi. Türk Eğitim-sen Keban İlçe Temsilcisi Samet Bayır, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun Öğretmenlerin Maaşıyla İlgili Yapmış Olduğu Açıklamaların Tüm Eğitim Camiası Tarafından Hayretler İçerisinde Karşılandığını Söyledi.

Türk Eğitim-Sen Keban Temsilciliği, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun öğretmenlerin maaşıyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Türk Eğitim-Sen Keban İlçe Temsilcisi Samet Bayır, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun öğretmenlerin maaşıyla ilgili yapmış olduğu açıklamaların tüm eğitim camiası tarafından hayretler içerisinde karşılandığını söyledi.

Samet Bayır, Zachau'nun Türkiye'deki öğretmen maaşlarının OECD'e bağlı ülkelerdeki öğretmenlere nazaran maaşlarının yüksek olduğu ve aşağı çekilmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, "Talihsiz ve bir o kadar da araştırılmadan cahilane bir şekilde yapılan bu açıklama tüm öğretmenlerimizi üzmüştür" dedi. Asıl acı olanın ülkemizde de bu açıklamaları desteklercesine bazı açıklamalar yapılması olduğunu anlatan Samet Bayır, şöyle konuştu: "Muhtemelen bu açıklamayı destekleyenler de Mr.

Zachau gibi ülkemizdeki öğretmenlerin çalışma zorluğu ve ne tür mali sıkıntılar içerisinde olduğundan bihaberdir. Lüksemburg'da yeni göreve başlayan bir öğretmen yılda 49 bin dolar, en yüksek derecedeki bir öğretmen 100 bin dolar, Almanya'da yeni göreve başlayan öğretmen yılda 40 bin dolar, en yüksek derecedeki bir öğretmen 52 bin dolar, Kore'de bir öğretmen yılda 30 bin dolar ile 82 bin dolar arasında ücret almaktadır. Oysa ülkemizde yeni göreve başlayan öğretmen yılda 10 bin 82 dolar, en yüksek derecedeki

öğretmen ise 12 bin 196 dolar kazanmaktadır. Ayrıca ülkemizde geliri çok yüksek olanın vergi miktarı yüzde 40'lardan yüzde 35'e düşürülürken, geliri düşük olan memurlarda ise vergi miktarı yüzde 25 iken yüzde 27'ye çıkarıldı. Mr. Zachau ve onun gibi düşünenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz."

(HD-ZG-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title