Haberler

Öğretmenler, Vali Musa Çolak'ı Ziyaret Etti

Öğretmenlerin, ülkenin kalkınmasında önemli yer alacak gençleri vicdanı ve irfanı hür şekilde yetiştirdiklerini ifade eden Vali Çolak, öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarının öğretmenlerin elinde olduğunu belirten Vali Musa Çolak, öğretmenlerin genç ve dinamik nüfusu işleyip, ülke hizmetine sunabileceklerini kaydetti.

Çocukların ve gençlerin, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bilim ve teknoloji üretebilen, köklü medeniyete sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Çolak, şöyle konuştu: "Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır.

Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren öğretmenlerimizdir. İdealist, mesleğinin saygınlığına inanan ve bu saygınlığın gerekleri çerçevesinde hareket eden bir öğretmenin, genç beyinler üzerinde ki etkisi de çok büyüktür. Bu etki mermere kazınan bir yazı gibidir. Eğitim alanında gösterilen gayretler en önemli gayretlerdir.

Eğitim öğretim kurumlarının aktörleri üzerlerine düşen sorumluluğu üstün görev anlayışıyla, asla yorulmadan ve de heyecanını yitirmeden yerine getirmek durumundadırlar. Dolayısıyla ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirme gayesinde olan siz değerli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nüzü kutluyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Kamber Kızbaş da, eğitim seviyesini yükseltmek için yapılan çalışmalarda verdiği destekten dolayı Vali Musa Çolak'a teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title