Haberler

Öğretmenler Tanıtım Filmi İçin Kamera Karşısına Geçti

ALİ ÖZDEMİR - Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde görev yapan bir grup öğretmen, ilçenin tanıtımı için kamera karşısına geçti.

Akdağmadeni'nde çeşitli branşlardaki 13 öğretmen, 6 ay süren çalışmalar sonucunda, ilçenin tanıtımı amacıyla "Simurg" adlı uzun metrajlı komedi filmi çekti. İlçeyle ilgili tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak 67 dakikalık filmin Kültür ve Turizm Bakanlığına da sunulacağı belirtildi.

Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe tanıtımını ön planda tutmak için bu tür film çalışmalarının devam edeceğini belirterek, "İnşallah bunun devamı gelir. Filmi beğenip beğenmemek tamamen izleyicinin takdirine kalmıştır. Asıl burada önemli olan, öğretmenlerimizin medeni cesaret göstermesi, özveriyle bu filmi çekmeleri, Akdağmadeni'ni ne kadar çok sevdiklerini göstermektedir. Öğretmenlerimizi, Akdağmadeni'ndeki tarihi eserlere vurgu yaptıkları, senaryo ve kurgusunu kendileri yapıp filmi hazırladıkları için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Filmin senaristi ve yönetmeni Taşpınar Şehit Mehmet Aslanfer Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Saylan ise "Simurg" ismini verdikleri komedi filminde ilçede görev yapan 13 öğretmenin rol aldığını söyledi.

Saylan, 6 ay süren çekimlerin sonunda 67 dakikalık filmi ortaya çıkardıklarını belirterek, "Simurg, Zümrüdü Anka efsanevi bir kuştur. Pers mitolojisi kaynaklı olsa da zamanla diğer doğu mitoloji ve efsanelerinde de yer edinmiştir. Ayrıca zaman zaman sadece Anka kuşu olarak da anıldığı olmuştur. Türk mitolojisinde karşılığı Tuğrul kuşudur. Biz de çektiğimiz bu filme bu ismi uygun gördük. Filmi çekmekteki amacımız, ilçemizi tanıtmak, İç Anadolu bölgesinde böyle bir ilçenin olduğunu ülkemize duyurmak. Amatör bir ruhla başladık.  Filmde görev alan arkadaşların hepsi öğretmen, onlar da bu işe inandı, hep beraber güzel şeyler yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Filmin muzip bir kişinin arkadaşlarına yaptığı oyunu konu aldığını ifade eden Saylan, "Komedi tarzında çektiğimiz filmde hedefimiz, ilçedeki tarihi mekanları ön plana çıkararak turizme kazandırmak. Akdağmadeni'ndeki tarihi mekanları gösterirken bunun yanında filmimize biraz mizah unsurları kattık. Ramazan isminde define arayan arkadaşın, diğer arkadaşlara yapmış olduğu muziplikleri içeren bir film. Eğlenceli bir film oldu" dedi.

Akdağmadeni Kaymakamlığına ve Belediye Başkanlığına destekleri için teşekkür eden Saylan, "Öğretmenlerimiz önemli bir projeye imza attı. İnşallah bir sonraki filmde de aynı destekle daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Saylan, bu çalışmalarının örnek olmasını diledi. - Yozgat

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Akdağmadeni Yozgat Kültür Sanat Haberler

title