Haberler

Öğretmenler, Sahnede Hünerlerini Sergiledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla üçüncüsü düzenlenen yetenek yarışmasına katılan öğretmenler, sahnede şarkı söyledi, şiir okudu ve "stand up" yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla üçüncüsü düzenlenen "Sahne Öğretmenlerin Yetenek Yarışması"na katılan öğretmenler, şarkı söyleyerek, şiir okuyarak ve "stand-up" yaparak hünerlerini sergiledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığınca il genelindeki okullarda örgün ve yaygın eğitimde görev yapan, sözleşmeli, ücretli ve usta öğreticilerin de aralarında bulunduğu 173 öğretmenin katılımıyla düzenlenen yarışma çekişmeli geçti.

Vokal kategorisinde 70, enstrüman dalında 13, şiir kategorisinde 65, stand-up dalında 9, skeç-drama dalında 7, ebru, teknik resim ve dans gösterisinin yer aldığı sahne sanatları dalında ise 9 öğretmen yarıştı.

Dereceye girenler 22 Kasım'da ödüllendirilecek

Müzik kategorisinde vokal birincisi İzmit Yarbay Refik Cesur Ortaokulundan Eda Kurt, enstrüman birincisi Darıca Fatih Kolejinden Tuna Eryılmaz, mansiyon ödülünün sahibi de Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulundan Servet Oruç oldu.

Diğer sahne sanatları kategorisinde birinciliği Gölcük KO-MEK Usta Öğreticisi Yusuf Akmeşe aldı, Gölcük Şirinköy İlköğretim Okulundan Hilal Tutar da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Şiirde İzmit Ford Otosan Ortaokulundan Sedat Kat birincilik, Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adembaş Ortaokulundan Kezban Ay mansiyon ödülünün sahibi oldu.

İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kezban Hülya Güner, skeç-dramada birinci oldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede ise stand-up'ta birincilik ile mansiyon ödülü kazanan olmadı.

Ödül töreni ve gala 22 Kasım'da yapılacak

Dereceye giren öğretmenler, 22 Kasım Cuma günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM) düzenlenecek galada performanslarını sergileyecek.

Aynı gün düzenlenecek ödül töreninde her dalın birincisine 4 bin lira, mansiyon ödülü sahiplerine ise 2 bin lira verilecek. - Kocaeli

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gölcük Kültür Sanat Haberler

title