Haberler

Öğretmenler hedefleri bulmak için zamana karşı yarıştı

Güncelleme:

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Oryantiring Federasyonu'nun Erzurum'da düzenlediği kursa katılan 219 öğretmen, birbiriyle yarıştı. Öğretmenler, kurs hocalarının 2 kilometrelik bir alana yerleştirdiği 15 hedefi bulmak için zamana karşı mücadele etti.

Klasik bir eğitim anlayışı yerine dersleri daha eğlenceli bir hale getirmeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, öğretmenlere yönelik oryantiring kursları düzenlemeye karar verdi. Okullardaki öğrenme etkinliklerinin yaşamla ilişkilendirilmesini ve öğrenmeyi okul dışı ortamlara taşıyarak, çocukların hem akademik hem de kişisel gelişimlerinin sağlanmasını amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı, öncelikle sınıf öğretmenleri, fen bilimleri, sosyal bilgiler, beden eğitimi, coğrafya ve biyoloji branşlarındaki öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenlere yönelik olarak eğitimler yapacak.

ERZURUM'DA KURSA ALINDILAR

Milli Eğitim Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye Oryantiring Federasyonu ile yapılan protokolünün ardından Erzurum'un Aziziye ilçesindeki Hizmet İçi Eğitim Enstisüsü'nde çalışmalara başlandı. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden öğretmenlerin katıldığı kursların 3'üncü etabı gerçekleştirildi. Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde Oryantiring Federasyonu eğitimcisi Özgür Aydın ve usta öğreticilerin kursa aldığı öğretmenlere 5 gün boyunca pratik bilgiler verildi. Çeşitli branşlardan 219 öğretmen, kurs sonunda düzenlenen yarışmada mücadele etti. Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'nün 2 kilometre uzunluğundaki ağaç kaplı bahçesindeki oryantiring yarışında öğretmenler, 15 ayrı noktaya konulan hedefi bulamaya çalıştı. Parmaklarına takılan elektronik çiple hedefleri konulan yerleri de tek tek belirledi. Zaman zaman bahçede hedefleri bulmakta zorlanan öğretmenler, kısa sürede yarışı tamamlamak için koşmak zorunda kaldı.

KLASİK EĞİTİM ANLAYIŞINDAN ÇIKMAYA BAŞLADIK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projesiyle artık okullarda klasik eğitim anlayışının dışına çıkıldığını belirten eğitimci Özgür Aydın, "Çocukları aktif hale getirecek çalışmaları sınıf ortamına sokmak zorundayız. Oryantiring bunu sağlayacak, çocukları aktif kılacak bir branştır. Çocuklar fen bilgisi işlerken, koşacak, düşünecek ve karar verecek. Bu eğitim yöntemiyle çocukları daha aktif hale getirmiş olacağız ve analitik düşünür hale getireceğiz" dedi.

Son eğitime katılan 219 öğretmenle birlikte Erzurum'da 550 eğitimciye oryantiring kursu düzenlendiğini kaydeden Aydın, yarışmadaki performansların da iyi olduğunu belirtti. Oryantiring yarışını 10.07'lik derecesiyle tamamlayan coğrafya öğretmeni Huriye Yılmaz, "Bu sporu derslerimde kullanacağım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Teorik ve pratik olarak çok fazla şey öğrendik. Amatör bir koşucu olmama rağmen çok büyük keyif aldım. Bu spor her yerde uygulanabilir. Orman, okul, sınıf her alanda eğitime uygulanabilir" diye konuştu.

Eğitime Çanakkale'den katıldığını belirten Cuma Harunoğlu, eğitimlerinin çok başarılı geçtiğini söyledi. Harunoğlu, kursta öğrendiklerini okuluna döndüğünde öğrencileriyle birlikte derslerde de uygulayacağını kaydetti. Sivas Koyulhisar'dan kursa katılan sınıf öğretmeni Habibe Özge Uğur, "İlk geldiğimde eğitimin bu kadar keyifli ve eğlenceli olabileceğini düşünmemiştim. Öğrendiklerimizi derslerde uygulayıp çocuklar için eğitimi daha eğlenceli hale getirebiliriz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title