Haberler

Öğretmenler Günü'nde Baş Öğretmen Mustafa Kemal Anlatıldı

Öğretmenler Günü'nde Baş Öğretmen Mustafa Kemal anlatıldı

Prof. Dr. Ergün Aybars: "Atatürk boşuna baş öğretmen değil. Bunları öğrettiği için baş öğretmen"

İSTANBUL - 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Prof. Dr. Ergün Aybars, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi ve askeri kimliğini anlattı. Prof. Dr. Ergün Aybars, "Atatürk, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü anlatıyor. Öğrencisine demokrasiyi öğretiyor" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Beşiktaş Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi'nde Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ergün Aybars, Atatürk'ün siyasi ve askeri kimliğini, yapmış olduğu yenilikleri anlattı. Öğrencilerin yoğunlukta olduğu söyleşide Atatürk'ün baş öğretmenlik unvanını nasıl aldığını anlatan Prof. Dr. Aybars; "Hiç kimseyi dini inançlarından dolayı sorgulayamayız diyor. Kimse kimseye karışamaz. Bu laikliğin evrensel boyutudur. Atatürk boşuna baş öğretmen değil. Bunları öğrettiği için baş öğretmen" diye konuştu.

"Öğretmenler Günümüzü kutlarken, Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal'i bu olayın içerisine almak lazım"

24 Kasım'da Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü de anmak gerektiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, "Öğretmenler Günümüz'ü kutlarken, Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal'i bu olayın içerisine almak lazım. Siz Beşiktaşlı gençlerin Beşiktaş'ta yaşamanın bir başka gururunu taşıdığınızı da size hatırlatmak isterim. Dolmabahçe Sarayı'nda 11 yıl 4 ay misafirimiz oldu. O yüzden siz Beşiktaşlılar, biz Beşiktaşlılar'ın Gazi Mustafa Kemal, onursal hemşehrisidir" dedi.

"Atatürk boşuna baş öğretmen değil"

Prof. Dr. Ergün Aybars, "Baş Öğretmen Atatürk kim? Bizim için ne ifade ediyor? Dünya için ne ifade ediyor? Yaptığı devrim ile ve bu devrimi yeni bir toplum, yeni bir devlet, yeni bir hukuk ve insan anlayışını getirmesi sebebiyle tüm dünyada örnek insan olarak anma kararı alındı. Bu insan dünya tarihinin akışını değiştirdi. Öğrencilere lisede ders kitabı olarak okutulan yurttaşlık bilgisi kitabı. Bu kitapta Atatürk, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü anlatıyor. Öğrencisine demokrasiyi öğretiyor. Hiç kimseyi dini inançlarından dolayı sorgulayamayız diyor. İster namazını kılar, orucunu tutar; istemezse yapmaz. Kimse kimseye karışamaz. Bu laikliğin evrensel boyutudur. Atatürk boşuna baş öğretmen değil. Bunları öğrettiği için baş öğretmen" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaş Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title