Haberler

Öğretmenler Günü, Bozyazı'da Törenle Kutlandı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, kutlamalara Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu'nda devam edildi. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Sezgin, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu söyledi. Öğretmenlerin, milli birlik ve beraberliğin teminatı olduklarını vurgulayan Sezgin, "İnsan, öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakarca çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan da "Bizler Türk milleti olarak öğretmenimize geçmişimizden bu yana hem dinimiz inancımız hem milli ve örf adetlerimiz gereği saygı göstermeyi öğrendik. Onlarla beraber hayatı okumayı öğrendik. Gerçekten milletleri millet yapan bazı özellikleri vardır. Başöğretmen Atatürk'e öğretmenlik unvanının verilmesi ile beraber bugün öğretmenler günü olarak kutlanması ülkemiz için son derece önemli. Bugün sosyal mecra da bile 24 Kasım'da öğretmenlerle alakalı programlar var. Etkinlikler var. Görseller var. Bu da dünyanın bunu anladığını, toplumumuzun bunu benimsediğini gösterir. Biz öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. İnşallah onlar da bizlere haklarını helal ederler. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimizi, şehit öğretmenlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Haklarını bizlere helal etmelerini diliyorum. Hepsinin ellerinden öpüyorum. Öğretmenler Günü kutlu olsun" diye konuştu.

Emekli öğretmenler adına Emin Yoraz, öğretmenlik mesleğine yeni katılan öğretmenler adına Sena İsen'in de birer konuşma yaptığı törende, Öğretmen Anı Yarışmasında birinci olan öğretmen Ferda Öz, 'Beyaz Melek' isimli anısını anlattı.

Kaymakam Taşdan tarafından "Hizmet Şeref Belgesi" alan öğretmenlere belgelerinin verildiği tören, öğrencilerin hazırladığı müzikal gösteri, Öğretmenler Günü oratoryosunun seslendirilmesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bağlama kursu öğrencilerinin konseriyle sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Öğretmenler Günü Bozyazı Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title