Haberler

Öğretmenini Öldüren Öğrenci Yargıç Önünde

İzmir'in Karabağlar ilçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda, öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı sınıfta bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K., ikinci kez yargıç önüne çıktı.

İzmir'in Karabağlar ilçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda, öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı sınıfta bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K., ikinci kez yargıç önüne çıktı.

Bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan H.K., avukatı Ömer Reşit Ayebe, ölen öğretmenin eşi Hüseyin Durukan, avukatları Ahmet Yıldız ve Sibel Vatandaş katıldı. Fen ve Teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki iki çocuk annesi Rabia Sevilay Durukan'ı bıçakla kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan H.K.'nin yaşanının küçük olması nedeniyle, sanığın yakınları ve avukatlar dışında duruşma salonuna kimse alınmadı.

İkinci celsesi görülen duruşmada sanığın babası Cemil. K. ile annesi Şerine K. ve sanığın sınıf arkadaşı B.T. tanık olarak dinlendi. Poliste verdiği ifadesinde, müdür yardımcısının odada oğluna hakaret edip, kafasına dosya attığını söyleyen baba Cemil K., bu ifadesini duruşmada da tekrarladı. Türkçe'yi az bilen anne Şerine K., Kürtçe tercüman eşliğinde ifade verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 8 Mart'a ertelendi.

BABA, ÖLENİN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLEMİŞ

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren duruşma sonrası açıklama yapan ölen öğretmenin ailesinin avukatı Ahmet Yıldız, "Mahkeme başkanı Yusuf Şahin, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporunu okudu. Buna karşı beyanlarımızı sordu. Baba Cemil K., ölenin ailesinden özür diledi. Savunma tanıkları olan iki kişi, bir dahaki duruşmaya polis zoruyla getirtilecek" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Olay, geçen 25 Eylül'de Karabağlar ilçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. H.K., bir önceki gün okula geç kaldığı gerekçesiyle öğretmeni Rabia Sevilay Durukan tarafından geç kağıdı alması için müdüre gönderildi. H.K. olay günü de geç kalınca, öğretmen Durukan yine aynı işlemi uyguladı. Bunun üzerine H.K. izin kağıdını öğretmenin yüzüne fırlatıp kendisini bıçaklamakla tehdit etti. Durukan tehdit edildiğini okul yönetimine bildirince okul yönetimi de polise haber verdi. Okula gelen polisler, bir süre kaldıktan sonra ayrıldı. H.K., polislerin ayrılmasının ardından evine gidip bıçakla okula döndü. Öfkeli genç, bu sırada sınıfta ders veren Rabia Sevilay Durukan'ı öğrencilerin gözü önünde karın ve kalçasından bıçakladı. Durukan kaldırıldığı hastanede hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından öğretmenleri tarafından etkisiz hale getirilen öğrenci H.K. polise teslim edilip, tutuklandı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title