Haberler

Öğretmene Cinsel Saldırıda Bulunduğu İddia Edilen Müdüre Hapis Cezası

İzmir'in Çiğli ilçesinde öğretmene cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan müdür, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde öğretmene cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan müdür, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına mağdur S.M. ile taraf avukatları katıldı. Sanık A.A. duruşmaya gelmedi.

Mağdur avukatı Seda Ayaz Aksoy, "evli bir öğretmene cinsel saldırı ve tacizde bulunan" sanığın yargılama sürecinde pişmanlığına yönelik sözünün bulunmadığını, müvekkilinin iftira atmasını gerektiren bir durumun ortada olmadığını ileri sürerek A.A'ya üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Türker İzzet İşbilir, bu tür bir eyleme maruz kalan kişinin polis imdat hattını araması, feryat etmesi ya da eşine haber vermesi gerektiğini, suçun işlendiğine ilişkin kanıt bulunamadığını savundu.

Dinlenen tanıkların da suçu görmediklerini beyan ettiklerini anlatan İşbilir, "Tüm şikayet ve tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

Mahkeme, sanık A.A'ya "zincirleme şekilde basit cinsel saldırı" suçundan 3 yıl 9 ay hapis, cinsel taciz suçundan 2 bin 240 lira adli para cezası verdi.

Adli para cezasını erteleyen mahkeme sanığın tutuklanmasına yer olmadığına karar verdi.

Olay

İzmir'in Çiğli ilçesindeki bir eğitim kurumunda çalışan evli öğretmen S.M, kendisine sözlü ve fiziki cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla kurum müdürü A.A. hakında geçen ocak ayında karakola giderek şikayetçi olmuştu.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, şikayetçi S.M'nin soyut iddiası dışında başka bir delil bulunmadığını gerekçe göstererek A.A'yla ilgili takipsizlik kararı vermiş, S.M'nin avukatı, Karşıyaka 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz ederek bu kararı kaldırtmıştı.

A.A. hakında hazırlanan iddianamede, "Zincirleme şekilde basit cinsel saldırı ve cinsel taciz" suçlamalarından Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Karşıyaka Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title