Haberler

Öğretmen ve öğrencilerin hayvan sevgisi, engelli kediye umut oldu

Güncelleme:

Öğretmen ve öğrencilerin hayvan sevgisi, engelli kediye umut oldu Şanslı kedi, öğrenciler ve öğretmenler sayesinde yürümeye başladı Mersin'in Tarsus ilçesinde bir dere içinde ölümü bekleyen felçli kediyi bulan öğrenciler, öğretmenleriyle onu hayata bağladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un...

Öğretmen ve öğrencilerin hayvan sevgisi, engelli kediye umut oldu

Şanslı kedi, öğrenciler ve öğretmenler sayesinde yürümeye başladı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir dere içinde ölümü bekleyen felçli kediyi bulan öğrenciler, öğretmenleriyle onu hayata bağladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un hayvan sevgisi okullarda hayat buluyor

MERSİN - Mersin'in Tarsus ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin hayvan sevgisi bir kediye umut oldu. Bir dere içinde ölümü bekleyen felçli kediyi bulan öğrenciler, öğretmenleriyle onu hayata bağladı.

5 ay önce Mustafa İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, bir derenin içinde 5 yavru kediyi gördü. Öğrenciler durumu öğretmenlerine haber verdi. 5 kediden 1'inin öldüğünü gören öğretmenler 4 kediyi okula getirdiler. Kedilerin içinde birinin yürüyemediğini tespit eden öğretmenler ve öğrenciler tedavi için çalışmalara başladı.

Veteriner kontrolünden sonra öğrenciler ve öğretmenler kendileri tarafından yaptıkları yürüteçle yavaş yavaş yürütmeye başladı. Her gün yaptıkları egzersiz ile felçli kedi yürümeye başladı. Şanslı ismi verilen kedi, okulda öğretmenler ve öğrencilerin sevgilisi haline gelirken, eski halinde eser kalmadığı görüldü.

Okul bahçesinde öğrencilerin arasında yeni hayatına devam eden Şanslı kedi okulun maskotu oldu.

Kediyi derede bulan Mustafa İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulu 6'nci sınıf öğrencisi Baran Aslan, "Kediyi bir derenin içinde buldum. Tahsin hocamı çağırdım. Kediyi alıp okula getirdik" dedi.

Şanslı kedinin iyileşmesinde büyük emeği olan Fen Öğretmeni Tahsin Tor, "Okulumuzdaki öğrenciler ve veliler sağolsun, hayvanlar konusunda çok duyarlı. Özellikle sokaktaki ihtiyaç halinde olan hayvanları bize ihbar ediyorlar. Bizde mümkün olduğunca sahip çıkmaya ve iyileştirmeye çalıştırıyoruz. Baran öğrencimiz bir yerde 5 tane yavru kedi olduğunu, birkaç gündür annesinin gelmediğini söyledi. Bizde olay yerine gittik, etrafındaki komşulara sorduk, hiç kimse annesini görmemiş. Daha sonra biz oradaki yavrulardan bir tanesini öldüğünü, diğer 4'ünün de kurtulma şansının olduğunu fark edip, hemen veterinere götürdük. Tedavilerini başlattık. Birkaç ay içerisinde diğerlerini tedavi edip, sahiplendirdik. Fakat bu felçli kızımızı (kedi) kimse tarafından alınmadı. Bakımı çok zor olduğu için. Çünkü felçli kediler tuvalet ihtiyacını bile gideremiyor. İnsan takviyesi ve desteği şart. Daha sonra okulumuza geldiğimizde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz beraber yaptığımız projelerle, buna bir yürüteç yaptık. Bir dönem yürüteçle yürüdü. Daha sonrasında, şimdi tedaviler sonunda tek başına yürüyebiliyor. Ağaca tırmanabiliyor, her şeyini kendi karşılayabilir, insan ihtiyacı olmadan tuvaletini bile yapabilir. Şuan için tam şanslı bir kız" dedi.

Öğrencilere hayvan sevgisini aşıladıklarını belirten Tor, "Okulumuzda velilerle ve öğrencilerle işbirliği yapıp, özellikle sokaktaki küçük göz enfeksiyonu olan, kör olan bir çok kedi yavrusunu tedavi edip, sahiplendirdik. Okulumuzda şuan 20'den fazla velimizde bizim yetiştirdiğimiz, yavrularımız sahiplendirmiş durumda. Onların çoğu büyüdü. Hatta okulumuzda birkaç öğretmenimizde bile kendi evlerinde sahiplenmiş olduğu araba çarpmış veya felç olmuş, aynı şekilde çolak hale gelmiş olan bir çok hayvan var. Onların şuan bakımı tamamen onlar üzerinde ve çoğu da büyüdü. Artık onlar kimseye ihtiyacı yok. ve yaşama şansı yüksek hale gelmiş yavrulardır. Bu da bizim için çok sevindirici haber, fakat bu bile yetmiyor çünkü biz halen okyanusta bir damlayız. Dışarıda sahipsiz bu sürü yavru var. Bizim buradaki tek amacımız şu, birkaç kediye yardım etmekte öte öğrencilerime bunu göstermek, yani bir şeyleri değiştirebilirsiniz, sizde bunlara duyarsız kalmayıp, bunlarda bir candır. Telefonu ve tableti bırakın bir cana dokunun, bir ömür bir şekilde geçiyor, yeter ki yardım edin. Yoksa hayatın çok da fazla bir anlamı olmuyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerle birlikte yürüteç yapan Teknoloji Tasarım Öğretmeni Levent Sert, "Bir gün Tahsin hocam yaralı bir kediden, daha doğrusu yürüyemeyen bir kediden bahsetti. Buna bir yürüteç yapıp, yapamayacağını söyledim. Bende öğrencilerle beraber kediye bir yürüteç tasarladım. ve kedinin bu yürüteç sayesinde yürümesini sağladım. Yine gördüğünüz gibi kedimiz kısmi olarak düzelmiş durumda yürüyor. Kediye yürüteç yaptığımız zaman yavruydu. 4-5 ay süreç içerisinde kedi iyileşti, yürüyebilir, koşabiliyor, ağaca tırmanabiliyor. İlk halinde eser yok" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un hayvan sevgisinin okullarında hayat bulduğunu kaydeden Okul Müdürü Sacid Meltem, "Bakanımızın okullarda öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamamız için geçen zamanlarda yaptığı paylaşımlar üzerine bizlerde öğrencilerimize hayvanları severek, kalplerine merhameti işleyerek, bunları öğreterek, aynı zamanda eğitim faaliyetlerimizin içerisinde bunları yapmaya gayret ediyoruz. En son bu kedimiz bir örnek buna, yine gözlerini ameliyat ettirdiğimiz bir kedimiz buna bir örnek. Diğer hayvanlara karşı olan duyarlığımızı fazlasıyla öğrencilerimize aşılıyoruz. Elimizden geldiği kadar ecdadımızın bize miras bıraktığı camileri yaparken, kuş yuvaları yaptığı bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah merhametli nesilleri, merhametli öğrencileri bizlerin yerlerine öğretmenler olarak toplumun inşasında rol alacak bireyler yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title