Haberler

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 165. Yıldönümü Kutlanıyor

Eğitim Fakültelerinin temelini oluşturan ve 16 Mart 1848 yılında kurulan Osmanlı Darülmuallimin Mekteplerinin 165.kuruluş yıldönümü münasebetiyle Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Şahin bir mesaj yayınladı.Prof.Dr.Şahin...

Eğitim Fakültelerinin temelini oluşturan ve 16 Mart 1848 yılında kurulan Osmanlı Darülmuallimin Mekteplerinin 165. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Şahin mesajında; "Geleneksel tarzda eğitim veren medreselerin yanında Batı tipi okullar kurmak isteyen Osmanlı Devleti, bir taraftan ilköğretimi zorunlu kılarken bir taraftan da bu okullarda görev yapacak öğretmenlerin yetiştirilmesi konusuna da önem verilmesi gerektiğini fark etmiştir" ifadesinde bulundu. Prof. Dr. Şahin mesajına şu şekilde devam etti:

"Bu amaçla başlangıçta sadece İstanbul'da Öğretmen Okulu kurulmuş, bu eğitim kurumunun başarılı olması üzerine ülkenin çeşitli yerlerinde yeni okullar açılması yoluna gidilmiştir. Osmanlı Devleti'nden sonra Türkiye Cumhuriyeti de çağdaşlaşmanın gerçekleşebilmesi için Öğretmen Okulu sayısını artırmaya çalışmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olmak üzere öğretmen yetiştiren kurumlar olarak Gazi Terbiye Enstitüsü, Köy Enstitüsü, Yüksek Öğretmen Okulu gibi farklı modeller denenmiştir. 1982 yılında çıkan Yüksek Öğretim Kanunu ile öğretmen yetiştirme görevi üniversiteler bünyesinde oluşturulan Eğitim Fakültelerine verilmiştir." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ahmet şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title