Haberler

Öğretim Üyemiz Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Öğretim Üyemiz Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısına Katıldı Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr.

Öğretim Üyemiz Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısına Katıldı Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Üniversitemizi temsilen İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 22 Aralık 2021 tarihinde Ankara Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Üniversiteler Afet ve Acil Durum Araştırma ve Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Türkiye'den 45 üniversitenin Rektörleri ve Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlerinin davet edildiği ve başkanlığını İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu'nun yürüttüğü toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı ve AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Daire Başkanları ile AFAD görevlileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının ilk aşamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açılış konuşmalarının ardından katılım sağlayan rektörler ve afet ve acil durum uygulama ve araştırma merkezi müdürleri, üniversitelerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, ilkyardım eğitimlerinin devam ettiği ADÜ-AFAM projesi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Üniversitemiz destek personellerine verilen teorik ve uygulamalı eğitimler, merkez bünyesinde oluşturulan arama-kurtarma ekibine tüm afet ve acil durumlara yönelik olarak verilen teorik eğitimler, uygulamalı yangın söndürme eğitimleri ve yine merkez bünyesinde oluşturulan ADÜ-Psikodestek ekibinin eğitimlerini ele aldı.

"ADÜ Afete Hazırlanıyor" başlıklı 1000 kişiden fazla personel ve öğrenciye yönelik konferans ile en çok katılımlı afet konferansının gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, Aydın AFAD İl Müdürlüğü iş birliğiyle akademik ve idari personel ile öğrencilere yönelik kapsamlı bir Temel Afet Bilinci Eğitimlerinin düzenlendiğini de vurguladı. Doç. Dr. Emine Gerçek Öter, arama-kurtarma ekibinin eğitimlerinin de Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu ile iş birliği kurularak itfaiye, UMKE gibi birimlerle temas edilerek yürütüldüğünü anlattı.

Grup toplantıları sırasında da AFAD Başkanlığı daire başkanları ile birlikte verilen bilgiler detaylandırılarak çözüm önerileri noktasında değerlendirmeler yapıldı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title