Haberler

Öğrenmek Hiç Bu Kadar Eğlenceli Olmamıştı!

Güncelleme:

Aynı evde bilim adına yapılan deneyler, sadece güneş tutulmasını izlemek için yapılan tatil planları, tüm bilimcilerin aynı satranç tahtası üzerinde buluşmaları ve dahası; "Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli" oyununda!

Bilim ve öğrenmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı; "Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli", 19 Kasım Perşembe akşamı Profilo Kültür Merkezi'nde!

CEF Tiyatro, yeni sezonda bir 'facialı komedi'yi, "Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli" oyununu sahneye koyuyor. Herkesin kendinden fazlaca bir şeyler bulabileceği, güleceği, çok düşüneceği ve mutlaka duygulanıp ağlayacağı aynı zamanda birçok şey de öğreneceği oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini; başarılı oyuncu, yazar ve yönetmen Kosta Kortidis üstleniyor.

Aynı evde bir gökbilimci, bir astrofizikçi, biyolog, psikiyatrist, jeolog ve bir ev hanımı buluşursa ne olur? Yanıtını CEF Tiyatro'nun, yeni oyunu "Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli" oyununda! Tabii eğer burası gerçekten bir evse…

"Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli" oyununda; İsmail İncekara (Ord. Prof. Hüseyin Çineli), Alptekin Serdengeçti (Ord. Prof. Sefa Çineli), Kosta Kortidis (Prof. Kamuran Uzunköprülü), Gizem Esgin (Nazmiye Çineli) ile Tuğce Tamer (Dr. Zarife Çineli) bir araya geliyor. Dekorda Batuhan Bozcaada'nın, ışık tasarımında Hakan Özipek'in, müziklerde David Arugete'in, görsel efektlerde ise Mehmet Selçuk Bilge'nin imzası var. Sanat danışmanlığını Beste Bereket'in üstlendiği oyunun yönetmen yardımcısı ise Hande Dumlu.

İzleyenlerin "Ben bu anı daha önce yaşamıştım" diyeceği "Malulen Emekli Gökbilimci Hüseyin Çineli"; 19 Kasım 2015, Perşembe akşamı Profilo Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Başlama saati 20:30 olan oyunun biletleri; sahnelerin gişelerinden veya Biletix'ten temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Profilo Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title