Haberler

Öğrencisi İçin Başlattı Tüm Lösemililere Umut Oluyor

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde sınıf öğretmeni Erkan Cantürk, lösemi hastalığına yakalanan eski öğrencisinden etkilenerek başlattığı yardım kampanyasını, öğrencisi iyileştikten sonra da okul geneline yayarak bütün hastalar için devam ettiriyor.

MURAT DEMİRCİ - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde sınıf öğretmeni Erkan Cantürk, lösemi hastalığına yakalanan eski öğrencisinden etkilenerek başlattığı yardım kampanyasını, öğrencisi iyileştikten sonra da okul geneline yayarak bütün hastalar için devam ettiriyor.

Kemalpaşa İlkokulu 4/C sınıfı öğretmeni Erkan Cantürk, 2014 yılında mezun ettiği bir öğrencisinin lösemi hastalığa yakalandığını öğrenince çok üzüldü. Öğrencisini ziyarete gittiğinde ailenin maddi ve manevi zorluklar yaşadığını gören Cantürk, konuyu sınıfta öğrencileriyle paylaştı.

Öğrencileri ile aileye destek olma kararı alan Cantürk, bu kapsamda eski öğrencisine yardım etmek için "Lösemi için El Ele" adlı kampanya başlattı.

Öğrencilerin ailelerinin kendilerine verdiği harçlıkların çoğunu sınıfta oluşturdukları kumbaraya atması sonucu toplanan yardımlarla hasta öğrencinin ailesine destekte bulunuldu.

Lösemili öğrenci hastalığı yenince de kampanyayı bitirmeyen Cantürk ve öğrencileri, okul geneline yaydıkları çalışma sonucu tüm lösemi hastalarına destek veriyor.

Cantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler arasında birlik ve beraberlik, yardımlaşma duygusunun ön planda tutulduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Hasta öğrencimize destekte bulunduk. Öğrencim kemik iliği nakli olunca bu hastalığı yendiğinde öğrencilerim ve ben çok mutlu olduk. Başlattığımız projeyi devam ettirerek Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağış yapmaya karar verdik. Sınıfımızdan başlayan bu kampanyaya Kemalpaşa İlkokulu bütün öğretmen ve öğrencileri de destek vermeye başladı. Artık her ay düzenli olarak okulumuzda toplanan yardım paralarını LÖSEV'e bağışlıyoruz."

Öğrencilerden Elanur Civek ise "Sınıf öğretmenimiz bize lösemili arkadaşlarımızın hayatını anlattı biz de onlara yardım etmek istedik. 2017 yılından beri Lösemili Çocuklar Vakfı'na her ay düzenli bağış yapıyoruz. Harçlıklarımızın bir kısmını harcayıp bir kısmını da lösemili kardeşlerimiz için biriktiriyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhacıköy Kemalpaşa Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title