Haberler

Öğrencilerin Mektup Kardeşlığı Dostluğa Dönüşecek

Manisa'nın Selendi ilçesi Atatürk İlkokulu 1-A Sınıfı öğrencileri, Van'ın Erciş ilçesi Yukarı Işıklı Gazi İlkokulu 1-A Sınıfı ile "Mektup Kardeşliği" projesi başlattı.

Manisa'nın Selendi ilçesi Atatürk İlkokulu 1-A Sınıfı öğrencileri, Van'ın Erciş ilçesi Yukarı Işıklı Gazi İlkokulu 1-A Sınıfı ile "Mektup Kardeşliği" projesi başlattı. Proje ile, öğrenciler arasında dostluğun pekiştirilmesi hedefleniyor.

Sınıf öğretmeni Adnan Kılıç rehberliğinde başlatılan projede, ilk mektuplar gönderildi ve cevaplar da alındı. Unutulmaya yüz tutan mektup kültürünün yeniden kazanılması ve öğrencilerin kendini ifade etmesi açısından önemli olduğunu belirtilen proje hakkında bilgi veren öğretmen Kılıç, küçük yaştaki öğrenciler arasında yeni dostluklar kurmak ve oradaki öğrencileri tanımak amacıyla Mektup Kardeşliği başlattıklarını belirterek, öğrencilerin moral ve motivasyonunu arttırmak, sosyal ve kültürel açıdan gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bu etkinliklerle çok sağlıklı sonuçlar alınacağını ifade etti.

Atatürk İlkokulu Müdürü Süleyman Girgin de, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca belirlenen 2023 Türkiye Turizm Vizyonu hedefleri doğrultusunda, Manisa'nın Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi ile Manisa Valiliği'nin başlatıp Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı 251 bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Selendi ilçemizi tanıtmak, marka şehir haline getirmek, mektup kültürümüzü devam ettirmek, kardeşlik duygularını geliştirerek ülke genelinde birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, bilgi paylaşımında bulunmak, öğrencilerimizi sanatsal, sosyal ve kültürel yönden geliştirmek istiyoruz. Mektup yazan ve cevapları alan öğrencilerimizin sevinçleri görülmeye değerdi" diye konuştu.

Öğrenciler mektupları bizzat kendileri PTT şubesine giderek gönderdiler. Bazı öğrencilerin zarfların içine takı gibi anı olacak objeler de koyması dikkati çekti. Elif Nur Karataş ve Mustafa Dirik isimli öğrenciler, "Bizler belki oralara gidemeyiz, ancak mektup göndererek arkadaşlarımız tanıyabiliriz. Onlarla mektup sayesinde dostluk köprüsü kuracağız. İlçemizi de tanıtacağız. Onlar da bizlere oraları tanıtacak. Çok mutluyuz" diyerek duygularını paylaştı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selendi Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title