Haberler

Öğrencilerin Emniyet Müdürlüğü'nü Ziyaretleri Son Buldu

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Geçen Yıl Gerçekleştirilen ve Bu Yıl da Tekrarı İstenen İlköğretim Okulu Öğrencilerinin Emniyet Müdürlüğü Ziyaret Programı Çerçevesinde 14 Okul ve Yaklaşık 500 Öğrencinin, Okul İdareci ve Öğretmenleri ile Emniyet Müdürlüğü'ne Yaptığı Ziyaretler Sona Erdi.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde geçen yıl gerçekleştirilen ve bu yıl da tekrarı istenen ilköğretim okulu öğrencilerinin Emniyet Müdürlüğü ziyaret programı çerçevesinde 14 okul ve yaklaşık 500 öğrencinin, okul idareci ve öğretmenleri ile Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı ziyaretler sona erdi.

Ziyaretlerin son günündü Emel Işık ve Gülpembe İlköğretim Okulu öğrencilerine Haber Merkezi, Terör, Eğitim, Personel, Asayiş, Kaçakçılık, Olay Yeri İnceleme, Pasaport ve Trafik Şubeleri gezdirildi. Öğrenciler birimlerde çalışan personelden görevleri ile ilgili bilgiler aldı. Poliste işkence olup olmadığını soran çocuklara Asayiş Şube Müdürü Alaattin Akbaş, "Polis yasaların verdiği görevleri hukuk kuralları içerisinde yerine getirmektedir. Adli konularda Cumhuriyet Savcılarının talimatıyla, yakalama, ifade alma ve gözaltı işlemleri yürütülüyor, hakkında şüpheli sıfatıyla işlem yapılan herkese kanuni hakları hatırlatılıyor ve Emniyet birimine giriş ve çıkışlarında mutlaka doktor raporu alınarak savcılık dosyasına ekleniyor" dedi. Ayrıca işkencenin bir insanlık suçu olduğu ve ülkemizde de işkence yaptığı tespit edilen kamu görevlilerinin en ağır şekilde cezalandırıldıkları hatırlatıldı.

"POLİS SEVGİSİNİ MİNİK KALPLERE YERLEŞTİRDİK" Emniyet Müdürü Mesut İnce, öğrencilerin Emniyet Müdürlüğü ziyaretlerini değerlendirdi. Emniyet Müdürü İnce, polizs sevgisini minik kalplere yerleştirdiklerini belirten İnce, proje organizasyonda görevli herkese teşekkür etti. İnce, "Ülkemizin aydınlık geleceğini oluşturacak olan çocuklarımıza okullarında aldıkları bilgi ve görgüye ek olarak Polis teşkilatımızı tanıtmak, belki bildikleri bazı önemli konuları tekrar hatırlatmak, polise karşı önyargılı düşünceleri ortadan kaldırmak, şeffaflık ilkesi çerçevesinde Müdürlüğümüzde yapılan iş ve işlemleri yerinde göstererek polise olan güven ve sevgiyi minik kalplere yerleştirmek amacıyla düzenlenen bu gezi programı hiçbir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmış oldu. Bu çalışma sırasında araç temin edemeyen okullardan çocukları Müdürlüğümüze güvenli bir şekilde getirip götüren Lojistik Şube personeli ile Özel Kalem, Trafik, Pasaport, Muhabere, Terör, Olay Yeri, Kaçakçılık ve gelen her gruba çikolata ikram eden Asayiş Şube personeli ile diğer ikramların temini ve sunumunda görev alan Personel Şube Sosyal Hizmetler Bürosu görevlilerine, Konferans salonunu düzenleyen Eğitim Şube'ye, öğrenci gezilerini resimleyen Foto film görevlimiz ile gezi haberlerini internet adresimizde seri bir şekilde yayınlayan Bilgi İşlem personeline, gezi programını Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ederek öğrenci gruplarının gelişinden gidişine kadar yakından ilgilenen Çocuk Şube Müdürlüğü personeline ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emniyet Müdürlüğümüzün çocuklara yönelik yaptığı bu faaliyetin yanı sıra, Trafik görevlilerimizin okullardaki seminerleri devam ederken, Terör ve Kaçakçılık birimlerinin Lise çağındaki çocukları bilgilendirme toplantıları sürüyor" dedi.

Gezi sonrası Konferans salonunda Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanan ve çocuklara suçtan korunma yollarını gösteren bilgilendirme sunusu aktarıldı. Kafeteryadaki ikramla tamamlanan gezi öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük beğeni kazandı.

(MAO-ET-Y) 15.03.2008 15:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title