Haberler

Öğrencileri sınava yetiştiren otobüs sürücüsü: Bir insanın hayalini kaybetmesine göz yumamazdım

Güncelleme:
SAKARYA'da, sınav heyecanıyla yanlış otobüse binen öğrencileri sınava girecekleri okula yetiştiren otobüs sürücüsü İbrahim Aydemir, "Bu gençler bizim geleceğimiz. Yeter ki sınavlarında başarılı olsunlar. 10 dakikalık zaman diliminde bir insanın hayalini kaybetmesine göz yumamazdım" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nda görevli, evli ve 3 çocuk babası İbrahim Aydemir, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) cumartesi yapılan ilk oturumu TYT sınavına gitmek için koşarak otobüse binen 2 öğrenciyi, kendi rotasından çıkarak sınava girecekleri okula yetiştirdi. Aydemir, YKS'nin ikinci oturumunun gerçekleştirildiği pazar günü de 2 öğrenciyi aracın içerisinde yolcular varken sınava yetiştirdi.

Koşarak otobüse binen, ancak daha sonra yanlış araca bindiklerini fark eden 2 öğrenciyi rotasından çıkarak sınava girecekleri yere otobüsle yetiştiren İbrahim Aydemir, "Sınav günü arkadaşlar 1'inci geçit mevkisinde hareket ettiğim sırada koşarak geldiler. Anladım öğrenci olduklarını ve onları aldım. Heyecanlı şekilde araçtaydılar ve ben normal yoluma devam ederken aracın içinde bir telaş olduğunu fark ettim. Yanıma gelip ellerindeki sınav belgesini gösterdiler bu okul nerede diye, ben de yanlış araca bindiklerini söyledim. Daha sonra Hareket Amirliğini arayarak izin aldım ve Gar Meydanı'nda son yolcuyu indirdikten sonra tabelamı 'görevli' olarak değiştirerek öğrencileri sınava girecekleri yere götürdüm. Hatta yolda öğrencileri teselli ettim, 'Heyecanlanmayın, izin aldım, ben sizi yetiştireceğim' diyerek okula kadar götürdüm. İnerken bana teşekkür ettiler, ben de bol şanslar diledim. Bu gençler bizim geleceğimiz. Yeter ki sınavlarında başarılı olsunlar. 10 dakikalık zaman diliminde bir insanın hayalini kaybetmesine göz yumamazdım" dedi.

YKS'nin ikinci oturumunun gerçekleştiği pazar günü de 2 öğrenciyi sınava yetiştirdiğini belirten İbrahim Aydemir, "Pazar günü de aynı olayı yaşadım. Korucuk Mahallesi'nde saat 09.40'ta ayrı ayrı duraklardan aldığım 2 öğrenciyi sınava girecekleri okula yetiştirdim. Hareket Amirliğini aradım ve gereken özeni göstermemi istediler, araçtaki yolculardan da 3 dakika süre rica ettim öğrencileri okula bırakmak için. Vatandaşlar da olumlu karşıladılar ben de bu şekilde sınava girecekleri okula öğrencileri yetiştirdim" diye konuştu.


- Sakarya
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Aydemir Sakarya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title