Haberler

Öğrencileri "Çiçek Hoca"yı çiçeksiz bırakmadılar

Güncelleme:

Öğrencileri "Çiçek Hoca"yı çiçeksiz bırakmadılar

Adana'da, yaka cebinde çiçekle dolaşan ve "Çiçek Hoca" olarak bilinen emekli öğretmen Kerem Gümüşsoy'u öğrencileri Öğretmenler Gününde unutmadı

Çiçek Hoca, "Başarının sırrı öğrenciyi sevmek. Öğrenciyi seveceksin okulu sevdiremezsen okutamazsın" diyor

ADANA - Adana'nın Kozan ilçesinde, yaka cebinde çiçekle dolaşan ve "Çiçek Hoca" olarak bilinen emekli öğretmen Kerem Gümüşsoy'u öğrencileri Öğretmenler Gününde unutmadı.

Bu yıl korona virüs nedeniyle öğrencilerini ağırlayamamanın hüznünü yaşayan Kerem Gümüşsoyöğrencilerinden gelen çiçekler ile odasını donatırken onlarla cep telefonu ile görüntülü görüştü.

Korona virüs nedeniyle az sayıda ziyaretçi kabul eden emekli öğretmen Kerem Gümüşşoy'u, ilkokul öğrencisi Fatma Mumcu ziyaret etti. Mumcu, "Çok değerli bir öğretmenim. Her yıl çiçekle gelirim. Çocuklarımla da aynı öğretmen sevgisini paylaşıyorum. Kendisi çok sayılır sevilir. Herkes kendini çok sever ve bizim için çok değerli. Çiçekleri çok sever. Ondan çiçek hoca diyoruz" dedi.

27 yıl Türkiye'nin bir çok ilinde ve köy okullarında öğretmenlik yapan Kerem Gümüşşoy başarının sırrının sevgi olduğunu söyledi. 70 kişilik sınıflarda hakim savcılar yetiştirdiklerini anlatan Çiçek Hoca, öğretmenlerin emekli olduktan sonra unutulmaması gerektiğini vurguladı. Gümüşsoy " Türkiye'nin her ilinde öğrencilerim var. Kimi savcı oldu, kimi hakim, sağlık çalışanı, öğretmen oldu. Bayramlarda özel günlerde gelirler. Korona virüs olmadan önce saat veriyordum onlarca öğrencim gelirdi. Bu yıl en kalabalık olmayan senem. Öğretmen olan öğrencilerim ile birlikte gelirdi. Bir öğretmen olarak gerçek öğretmenlik yapanlara teşekkür ederim para için yapılmaz bu iş. Çocuklarımla oyun kurardım, öğrenciler sıkılınca sınıfta halay çekerdik. Kitap bulamazdık gider kitaplar getirirdim. Öğrencileri kendi çocuğum gibi severdim. Bu sevgiden ileri geliyor" dedi.

Öğrencileriyle çok güzel bağlar kurduğurnu anlatan Gümüşsoy, "Ağlayan yeni kayıt çocuklara sınıfa beraber çıkardık. Başarının sırrı öğrenciyi sevmek. Öğrenciyi seveceksin okulu sevdiremezsen okutamazsın. Şimdi öğrenciler maalesef berbat. Şimdi şöyle dokunsak hemen babası veli geliyor okul basıyor. Cumhurbaşkanını, bakanı, başbakanı bir öğretmen yetiştiriyor. Çalışırken fedakar öğretmen olup emekli olunca unutulmamalı" diye konuştu.

Öğrencilerine yardımsever olmayı insanları sevmeyi okumayı vatanını milletini bayrağını sevmeyi aşıladığını kaydeden Gümüşşoy, "Sizden bir büyüğe saygı duymayı öğrettim bundan çok gururluyum" diyerek tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Evine gelemeyen öğrencileri ile telefondan görüntülü konuşan Çiçek Hoca, duygu dolu anlarda yaşadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Kozan Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title