Haberler

Öğrencilere Şiddetli Motivasyon

Erzincan'da Düzenlenen Basketbol Yıldız Kızlar Grup Birinciliği Maçında, Trabzon Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlköğretim Okulu Takımının Antrenörü Hakan Yaman'ın Sporcularını Kulak Çekerek, Kızarak, Bağırarak Motive Etmesi, Tepkilere Yol Açtı.

Erzincan'da düzenlenen Basketbol Yıldız Kızlar Grup Birinciliği maçında, Trabzon Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlköğretim Okulu takımının antrenörü Hakan Yaman'ın sporcularını kulak çekerek, kızarak, bağırarak motive etmesi, tepkilere yol açtı.

ÖĞRENCİLERİ İŞTE BÖYLE MOTİVE EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Erzincan 13 Şubat Spor Salonu'nda yapılan Basketbol Yıldız Kızlar Grup Birinciliği maçında Trabzon Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlköğretim Okulu ile Yeşil Giresun İlköğretim Okulu takımları karşı karşıya geldi. Dün oynanan maçın ilk periyotunda Giresunlu kızların öne geçmesi, Trabzon Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlköğretim okulu antrenörü Hakan Yaman'ı sinirlendirdi. Bunun üzerine salonda su şişelerinin bulunduğu poşete tekme savuran Yaman, basket atamayan öğrencilerini kenara çağırarak tepki gösterdi. Bazılarının kulağını çeken, kızan ve bağıran antrenör Yaman'ı, maçı yöneten hakemler uyarmak zorunda kaldı. Seyircilerin de tepkisine yolaçan hareketlerle sporucuları baskı altına alan Yaman, takımının sayı farkını kapatıp öne geçmesi ile biraz olsun rahatladı. Öğrenciler ise azar işitmemek için canla başla maça asıldı ve karşılaşmayı Trabzon Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri 68- 49 kazanarak finallere katılma hakkını elde etti.

Hakan Yaman'ın Trabzon İdmanyurdu takımı antrenörü olduğunu, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlköğretim Okulu Basketbol takımını beden eğitim öğretmenlerinin çalıştırdığını belirten Okul Müdürü Ayhan Öztop, “Öğrencilerle konuştum, kulak çekme, kafa atma diye bir şey yok. Bazı çocukların velileri de maça gitmişti. Biz şiddetin karşısındayız. Olamaz böyle bir şey. O arkadaş bizim antrenörümüz değil. Bizim 3- 4 sporcumuz Trabzon İdman Yurdu'nda oynuyor. Yaman da bu çocukları çalıştırdığı için takımla beraber gitti. Takımımızın başında beden eğitimi öğretmenimiz vardı” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

title