Haberler

Öğrencilere Okuma Alışkanlığı Kazandırılıyor

Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını pekiştirmek amacıyla yepyeni bir etkinliğe imza attı. Kültür Merkezlerinde ve kütüphanelerde 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi boyunca okullara yönelik devam edecek programın işlenen ilk teması ise "Atatürk'ü Anlamak" konusu oldu.

İlçedeki devlet ve özel okul öğrencilerini kapsayan "Tematik Yaratıcı Okuma Etkinlikleri" projesi, Beylikdüzülü öğrencileri, okuma atölyesinde buluşturuyor. Okuma bilincini kazandırmak ve okuma alışkanlığını pekiştirmek amacı ile Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Kütüphane Şefliği tarafından yürütülen etkinlikler kapsamında pek çok okuma atölyeleri ve faaliyetler hayata geçirilecek.

Tematik Yaratıcı Okuma Etkinliklerinde belirlenen ilk tema, geride kalan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve yaklaşan 10 Kasım sebebiyle "Atatürk'ü Anlamak" oldu. 4, 5, 6'ncı ve 7'nci sınıflara yönelik düzenlenen okuma etkinliğinin ilk konuğu Eğitmen-Yazar Semra Atasoy oldu. Semra Atasoy'un kitabı "Atatürk'ü Gördüm" isimli kitap, etkinliğin gerçekleştirileceği günün 10 gün öncesinde katılımcılara hediye edildi. Katılımcılar etkinliğe kitapları okuyarak geldiler.

Öğrenciler, atölyede eğlenceli saatler geçirdi

Çocuklar, okudukları kitabın yazarı ile tanışma ve onun yazma serüvenini öğrenme imkanı buldu. Atatürk Belgeseli'nin izlenmesi ile başlayan atölyede "Atatürk'ü Gördüm" kitabı ve Atatürk ile ilgili interaktif sohbette, Atatürk'e farklı bir pencereden baktı. Atatürk'ün en sevdiği yemeği, en sevdiği kitabın hangisi olduğunu, köpeği ile nerede gezmekten hoşlandığını, en sevdiği reçeli öğrendi. Kurtuluş savaşı zamanında Atatürk'ün cep telefonu olsaydı ne olurdu? sorusuna cevap aradı. Çocuklar, hayal dünyalarını kullanabilecekleri, kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilecekleri çeşitli aktivitelerde de bulundu. Program dahilinde eğlenerek öğrenen çocuklar, "Dikkat Yürüyüşü, Hissettiklerimiz ve Gerçekler, Tekrarlama Zinciri, Düşünce Fırtınası" gibi oyunlarla öğrendiklerini pekiştirecek fırsata da sahip oldu. Programda çocuklar, kendilerine verilen formlarda Atatürk için şiir, öykü ve resim de yaparak duygularını ifade etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, proje ile ilgili olarak, çocuk ve gençlerimize okuma kültürü edindirmenin yanı sıra okuduklarını anlamaları, fikirlerini özgürce dile getirebilmeleri, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleri amacı ile yaratıcı okuma etkinliklerinin faydalı olacağını belirterek kütüphanelerin kültüre açılan kapılar olarak sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmasının önemini vurguladı.

Her yaş ve ilgi alanına göre farklı temalar

Proje kapsamında ilerleyen tarihlerde farklı temalar ve farklı yaş grupları ile Yaratıcı Okuma Etkinlikleri devam edecek. Felsefe, Tarih, Macera, Fantastik Kurgu, Sanat, Türk Edebiyatı, Rus Edebiyatı gibi ana temaların yanı sıra çevre bilinci, bilgi okuryazarlığı, hayvan sevgisi gibi pek çok konu farklı yaş gruplarına yönelik olarak belirlenecek. Etkinliklere katılanlar kütüphane ve kütüphane kulübünün doğal üyesi olma hakkı kazanarak düzenlenecek sosyal etkinliklerde yer alacak.

Etkinliklere katılım için rezervasyon gerekli

Etkinlikler, kapalı grup etkinlikleri olduğu için grup rezervasyonları ile yapılacak olup katılım sağlamak isteyen gruplar, Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri ile iletişime geçerek grup rezervasyonlarını yapabilecekler. Bireysel başvurularda ise yaş grubu ve ilgi alanına göre yeni gruplar oluşturulabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Beylikdüzü Belediyesi Tema Vakfı 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title