Haberler

Öğrencilere "Madde Bağımlılığı ve Mücadele" Semineri

Kars Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Tarafından Alpaslan Lisesi Öğrencilerine, "Madde Bağımlılığı ve Mücadele" Konulu Seminer Verildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Alpaslan Lisesi öğrencilerine, "Madde Bağımlılığı ve Mücadele" konulu seminer verildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Komiser Bülent Karabıyık tarafından Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda verilen konferansa, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Komiser Bülent Karabıyık, madde bağımlılığından korunmanın en iyi yolunun hiç başlamamak olduğunu söyleyerek, "Kars'ta şimdiye kadar herhangi bir tehlike yok çünkü bağımlı maddeleri kullanan kitle yok. Amacımız, onları bilinçlendirmektir. Madde bağımlılığının nedenleri iyi arkadaş seçememek, merak, gruba dahil olma, grup baskısı ve model almadır. Bağımlı olan kişi hayatın sadece ölümle sona erdiğinin yani yaşarken öldüğünün farkında değil. Sahte bir iyi oluş hali vardır. Merak bağımlılığa gitme yolunda başlangıçtır" dedi. Madde bağımlılığından kurtulmanın yollarını da açıklayan Komiser Bülent Karabıyık, "Bilgilendirmek birbirimize destek olmak ve yardımlaşmak madde bağımlılığından korunmanın en iyi yoludur. Bağımlılık yapan maddelerin büyük çoğunluğu tütün içerisine karıştırılarak insanlığa sunulur. Bağımlılığı engellemek insanın kendi elindedir. Güzel bir Türkiye için el ele verelim" şeklinde konuştu.

(BA-İRT-Y)

08.06.2007 19:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title