Haberler

Öğrencilere İş Garantisi ve Maaş Vereceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tekirdağ'da katıldığı 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları'nda konuşurken, "Öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tekirdağ'da katıldığı 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları'nda konuşurken, "Öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tekirdağ ziyareti kapsamında merkez ilçe ve Malkara'da "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" gerçekleştirdi. Bakan Selçuk buluşma toplantısında, "Örneğin Türkiye'de ciddi bir ahşap oyuncak ithalatı gördük. Niye ithal ediyoruz dedik. Biz 4 tane okul açtık. Orada üretip, Türkiye'ye satışını yapacağız. Dünyaya satış için 10 tane daha açacağız. Turizm liselerinde eğitim sezonla birlikte yani Nisan'da başlayacak. Oteller okul olacak, belli standartları koyacağız, öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz, mezunların 3 yıl boyunca sigortasını ödeyeceğiz" dedi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde öğretmen ve yöneticilerle buluşan Bakan Selçuk, yeni çağın farklı bir beceri seti gerektirdiğine işaret ederek 2040 yılına yaklaşırken dünya tarihinin büyük bir kırılma ile yüz yüze geleceğini belirtti. Bakan Selçuk, "2040'ta bugün ilkokula başlayan çocuklar, iş hayatına atılacak. Bu çağ, kapatın defterleri kitapları hafızanız güçlü mü diyen bir eğitim sistemi değil; sorun çözme becerileri, ekip çalışmasına yatkınlık, akıl yürütme. Çocuklarımızı buna hazırlayacağız" dedi.

"CİDDİ BİR AHŞAP OYUNCAK İTHALATI GÖRDÜK" Mesleki ve teknik eğitimin 2023 Eğitim Vizyonu'nun öncelikli konu başlıklarından biri olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, gerçek hayat neyi gerektiriyorsa eğitimde onun yapılacağını söyledi. Ekonominin can damarının mesleki eğitim olduğunu belirten Selçuk, "Mesleki teknik eğitimde paradigmal bir dönüşüm yapıyoruz. Bütün meslek liselerinin dal ve alanlarını dış ticaret açığımız ile ithalat kalemlerimizle ilişkilendiriyoruz. Örneğin Türkiye'de ciddi bir ahşap oyuncak ithalatı gördük. Niye ithal ediyoruz dedik. Biz 4 tane okul açtık. Orada üretip, Türkiye'ye satışını yapacağız. Dünyaya satış için 10 tane daha açacağız" diye konuştu.

"OTELLER OKUL OLACAK" Turizm liselerindeki sorunların da iş başı eğitimin niteliğinin artırılmasıyla çözümleneceğine vurgu yapan Selçuk, "Turizm liselerinde eğitim sezonla birlikte yani Nisan'da başlayacak. Oteller okul olacak, belli standartları koyacağız, öğrencilere iş garantisi ve maaş vereceğiz, mezunların 3 yıl boyunca sigortasını ödeyeceğiz. Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Organize Sanayi Bölgeleriyle anlaşmalar imzalandı. Devamı da olacak" ifadelerini kullandı.

(Halil Dağ /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziya Selçuk Tekirdağ Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title