Haberler

Öğrencilere Gönülden Destek

İzmirli kadınların oluşturduğu Türk Eğitim Vakfı (TEV) Gönüllüler Korosu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde verdiği konser ile ayakta alkışlandı.

İzmirli kadınların oluşturduğu Türk Eğitim Vakfı (TEV) Gönüllüler Korosu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde verdiği konser ile ayakta alkışlandı. Dışarıdan konser teklifi almaya başlayan koronun, topladığı geliri TEV'li bursiyerler öğrencilere bağışlayacağı duyuruldu.

Müzik öğretmeni Banu Kösten şefliğinde 40 kadından oluşan Türk Eğitim Vakfı (TEV) Gönüllüler Korosu, kursiyerler için özel bir konsere imza attı. 3 ay boyunca haftada bir gün prova yaparak hazırlandıkları konser sonucu ayakta alkışlandı. Farklı meslek gruplarından kadınların oluşturduğu koronun şefi Banu Kösten, 18 parça seslendirdiklerini, bu yılki konseptlerinin 70'ler 80'lerin müziği olduğunu ifade etti.

Sadece gönüllerden oluşan ve gelirinin kursiyerlere kaldığı konserlerin devamı için çalışacaklarını belirten Sosyal Komite Başkanı Başak Özen de şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıllarda TEV Gönüllüler Korosu caz üzerine konserler veriyordu. Bu yıl konsepti değiştirdik. Herkes gönülden destek verdi. Gelirimiz tamamen kursiyerlere gidiyor. Koronun masrafını ise herkes cebinden karşılıyor. Bursiyer öğrencileri de koromuzun içine aldık. Her yıl daha da büyüyoruz" dedi. Koro üyelerinden Gökçe Kesikçiler ise önemli bir misyon için biraraya geldiklerini belirterek, "Bu işi ümit ediyoruz ilerleyen dönemlerde sürdüreceğiz. Koronun bir kısmı gençliğinde müzikle uğraşmış insanlardan bir kısmı ise müzikle hiç ilgilenmemiş. Zaten koronun güzelliği bu." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmed Adnan Saygun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title