Haberler

Öğrencilerden Yüksek Ev Kiralarına Protesto... -Koü Öğrencilerinden Oluşan Grup, Kocaeli'nde Ev Kiralarının Yüksek Olmasını Davul ve Tulum Eşliğinde Düdük Çalıp, Slogan Atarak Protesto Ettiler

Kocaeli Üniversitesi (Koü) Öğrencilerinden Oluşan Bir Grup, Kentte Ev Kiralarının Yüksek Olmasını Davul ve Tulum Eşliğinde Düdük Çalıp, Slogan Atarak Protesto Ettiler.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencilerinden oluşan bir grup, kentte ev kiralarının yüksek olmasını davul ve tulum eşliğinde düdük çalıp, slogan atarak protesto ettiler.

Öğrencilerin barınma, eşya, ev arkadaşı, iş, ulaşım gibi sorunlarına çözüm amacıyla kurulan ''Öğrenci İmecesi'' adlı grubun organize ettiği eylemde, öğrenciler Merkez Bankası önünde toplandılar.

Öğrenciler, davul ve tulum eşliğinde düdük çalıp, slogan atarak KOÜ Anıtpark Yerleşkesine kadar yürüdüler.

Yürüyüşün sonunda yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bizler dar gelirli ailelerin çocuklarıyız. Ev kiraları ve emlakçı komisyonları artmaya devam ediyor, yurtlar hala yetersiz. Tüm bu sorunlar, öğrenciler arasındaki ilişkilerde de etkili oluyor. Kimse kimseyle aynı eve çıkma konusunda güvenli davranmıyor.

Artık bu sorunlar kimsenin görmezden gelemeyeceği kadar büyümüştür. Bizler sorunlarımızdan dolayı 12 Ekimi 'öğrenci derdini anlatma günü' olarak belirledik.''

Gruptakiler, Anıtpark Yerleşkesi önünde eylemlerine bir süre devam ettikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title