Haberler

Öğrencilerden Mevlid Kandili Programı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından mevlit programı düzenledi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından mevlit programı düzenledi.

Kahta Gençlik Merkezinin ev sahipliği yaptığı ve Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ortaklaşa düzenledikleri mevlit programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Kahta Gençlik Merkezi Müdürü Nebi Bulut, böyle bir etkinliğe ortak olmanın ve ev sahipliği yapmanın anlatılmayacak kadar mutluluk verdiğini, iki cihan güneşi Peygamber Efendimiz için düzenlenen bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan, böyle bir gençliğe sahip oldukları için iftihar duyduklarını dile getirerek yaptığı konuşmada "Her sene kutlamasını yaptığımız Peygamber Efendimizin doğum gününü yine bu sene icra ediyoruz. Bu tür programları yapmaya devam edeceğiz, çünkü bizim Hz. Muhammed'e (S.A.V.) sürekli ihtiyacımız var. Peygamber efendimiz bin 400 yıl önce dünyaya teşrif ettiği zaman o günkü alem perişandı, karanlıktı, kan gövdeyi götürüyordu. İşte peygamberimiz bu karanlığı aydınlatmak için geldi, kötü adetleri kaldırmaya geldi, putları devirmeye geldi, nefisleri yıkmaya geldi. Gençler sizin göreviniz büyük, çünkü sizler bu ahlak ile yetişecek ve yetiştireceksiniz. Siz gençler insanlığı kurtarma temsilcilerisiniz. O gün peygamber efendimiz tarafından yetiştirilenler nasıl düşmanı perişan ettiyse sizin de misyon ve vizyonunuz onun takipçisi olarak görev üstlenmek ve hakkı üstün tutmaktır. Ülkemizin içine nifak tohumları ekmeye çalışanlara engel olacaksınız, insanlara doğru yolu göstereceksiniz ki bu çok büyük bir görevdir. Peygamber efendimiz insanlara güzel ahlak öğretmen için geldi, bizlerde onun yolunda giderek, sünnetini uygulayarak takipçisi olacağız. Eğer bu gün huzurlar kaçtıysa, mutluluklar gittiyse sünnetten uzaklaştıkları içindir. İşte siz gençler bu kutlu yolun temsilcileridir ve size inancımız sonsuzdur" şeklinde konuştu.

Mevlid programı daha sonra öğrenciler tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title