Haberler

Öğrencilerden, Başörtülü Kadının Darp Edildiği İddiasına Protesto

Diplomasını Almak İçin İstanbul Üniversitesi'ne Gelen Kadının Başörtülü Olduğu Gerekçesiyle Güvenlik Elemanlarınca Darp Edildiği İddiaları Üzerine 30 Öğrenci, Protesto Gösterisinde Bulundu. Oturma Eylemi Yapan Grup, Alkış Tutarak Pankart Açtı.

Diplomasını almak için İstanbul Üniversitesi'ne gelen kadının başörtülü olduğu gerekçesiyle güvenlik elemanlarınca darp edildiği iddiaları üzerine 30 öğrenci, protesto gösterisinde bulundu. Oturma eylemi yapan grup, alkış tutarak pankart açtı.

20 yıl önce mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne diplomasını almak için gelen ve başörtülü olduğu gerekçesiyle okula alınmayıp özel güvenlik görevlilerince darp edildiği iddia edilen kadına destek veren öğrenciler protesto gösterisinde bulundu. "Karate kursu açıldı. Müracaat: Güvenlik" yazlı pankart taşıyan 30 üniversite öğrencisi, sloganlar eşliğinde fakülte önünde toplandı. Burada öğrenciler adına Mehmet Deniz Bölükbaşı bir açıklama yaptı. 22 Mayıs 2007 Salı günü 20 yıl önce mezun

olduğu okuluna diplomasını almaya gelen bir bayanın başörtülü olduğu gerekçesiyle içeri alınmadığını ileri süren Bölükbaşı, "Kapıda güvenlik görevlileri tarafından kendisine karşı güç kullanılmış, bunun üzerine bu bayan bir muhatap bulmak için aşağı kapıya gelinceye ya da kendisi içeri alınıncaya kadar kapıda oturma eylemi başlatmıştır. Bizler de bu üniversitenin duyarlı öğrencileri olarak oturma eylemine destek verdik. Bunun üzerine okulumuzun güvenlik birimleri hem bu bayana hem de okulun öğrencilerine

saldırmıştır. 3 arkadaşımız darp edilmiş, yaralanmış, onlarcası da tehdit ve küfür içeren sözlere maruz kalmıştır" dedi.

Sloganlar atan grup bir süre oturma eylemi yaparak alkışlarla protesto gösterisine devam etti. Açıklama sonrasında sloganlara atarak pankart taşıyan grup, tekrar fakülteden içeri girdi. Öğrencilerin dekanla yapacakları görüşme sonrasında suç duyurusunda bulunmak için İstanbul Adliyesi'ne gidecekleri öğrenildi.

(KT-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title