Haberler

Öğrenciler, Yere Atılan Sigara İzmaritlerini Topladı

Toplum Gönüllüleri Vakfı (Tgv) Sivas Üyesi Bir Grup Üniversite Öğrencisinin Başlattığı Projede Görev Alan İlköğretim Öğrencileri, Cadde ve Kaldırımlardan Sigara İzmariti Toplayarak Örnek Bir Davranış Sergiledi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TGV) Sivas üyesi bir grup üniversite öğrencisinin başlattığı projede görev alan ilköğretim öğrencileri, cadde ve kaldırımlardan sigara izmariti toplayarak örnek bir davranış sergiledi.

TGV üyesi Sibel Özçelik, Cumhuriyet Üniversitesi TGV Kulübü olarak ilköğretim öğrencilerine yönelik "Küçük adımlar, büyük yarınlar" adı altında çevre bilincini genişletecek bir proje hazırladıklarını söyledi. Hedeflerinin çocuklara çevre bilinci ile birlikte doğayı korumayı öğretmek olduğunu ifade eden Özçelik, "Sigara yasağının başladığı şu günlerde sokaklara atılan sigara izmaritlerini topladık. İnsanlar sokakları çöplük gibi kullanabileceğini düşünüyor. Bu da çocuklarımızın dikkatini çekti.

Sokaklarımızı kirletmesinler" dedi.

Sigara izmariti toplayarak büyüklerine örnek olmak istediklerini söyleyen Halil İbrahim Öztürk, en çok babasından şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Babam da sigara içiyor. Eve atmıyor ama sokağa atıyor. Bundan sonra hep kızacağım ve sokağa da sigara izmariti attırmayacağım" diye konuştu.

(İG-YS-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title