Haberler

Öğrenciler Velileriyle Pedal Çevirip Enerji Üretiyor

Kütahya'da bir anaokulunda uygulanan projeyle öğrenciler ve veliler pedal çevirerek hem spor yapıyor hem de elektrik enerjisi üretiyor.

Kütahya'da bir anaokulunda uygulanan projeyle öğrenciler ve veliler pedal çevirerek hem spor yapıyor hem de elektrik enerjisi üretiyor.

Nene Hatun Anaokulunda hazırlanan "Spor yap, bir ışık da sen yak projesi" kapsamında yetişkin ve çocuk bisikletlerine bağlanan sistemle çevrilen pedallar elektrik enerjisi dönüyor.

Okul Müdürü Gülay Tonga, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi öğretmen, öğrenci, veli ve personelleriyle uyguladıklarını söyledi.

Projeye İl Milli Eğitim Müdürlüğüce onaylanmasının ardından uygulamaya başladıklarını belirten Tonga, şöyle konuştu:

"Projemiz kapsamında velilerin okulumuza bağışladığı yetişkin ve çocuk bisikletlerini bir alana sabitleyip pedalların çevrilmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımız pedal çevirerek spor yapma alışkanlığı kazanıyor. Bu sayede çocuklarımızın büyük kas gelişimleri ile psikomotor gelişimlerinde olumlu etkiler oluyor. Çocuklarıyla spor yapabilme imkanı bulan velilerimiz pedal çevrildikçe okulumuzda ışıkların yanmasına katkı sağlıyor."

Tonga, Kütahya'da 2 yıl kadar devam ettirmeyi planladıklarını projeyi Milli Eğitim Bakanlığının "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçi Projeler" kuruluna da sunacaklarını kaydetti:

"Hem spor yapıp hem de elektrik üretimine katkı sağladık"

Velilerden Meryem Avcı Atan, oğluyla pedal çevirdiklerini dile getirerek, "Hem spor yapıp hem de elektrik üretimine katkı sağladık. Okulumuzun bu ve benzeri projelerinde yer almak bizi çok mutlu ediyor. Çünkü çocuğumuzla güzel vakit geçirebiliyoruz. Böylelikle doğaya da katkı sağladığımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Projede yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden veli Harun Karapınar ise hareket enerjisini elektrik enerjisine çeviren bir sistemi hazırladığı ve öğrencileri spora teşvik ettikleri için okul idaresine ve öğretmenlere teşekkür etti.

Öğrenciler de anne ve babaları ile pedal çevirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Nene Hatun Kütahya Gülay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title