Haberler

Öğrenciler ürettiklerinin gelirini afetzedelere bağışlayacak

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki bir ortaokulun öğrencileri, ürettikleri gıdaların satışından elde edilecek geliri afetzedelere gönderecek.

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki bir ortaokulun öğrencileri, ürettikleri gıdaların satışından elde edilecek geliri afetzedelere gönderecek.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Doğal Yaşam Atölyeleri" projesi doğrultusunda öğrencilere yönelik çeşitli tarım ve hayvancılık faaliyetleri gerçekleştirildi.

Kabadüz Merkez Ortaokulu'nda oluşturulan doğal yaşam atölyelerinde öğrenciler, hayvansal ve bitkisel gıdalar üretti. Aileler ile öğretmenlerin de destek olduğu proje kapsamında çocuklar, Altınordu ilçesindeki Tahıl Pazarı mevkisinde oluşturulan stantta bu ürünleri satışa sundu. İlçe sakinlerinin ilgi gösterdiği stantta yufka, erişte, yumurta, pekmez, reçel, peynir çeşitleri ile sebzeler yer alıyor. Satıştan elde edilecek gelir, Aybastı ilçesi Sağlık Mahallesi'ndeki heyelandan etkilenen halka gönderilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje sayesinde öğrencileri doğayla buluşturduklarını söyledi. Çocukların gelişimine katkı sunan projenin üretim açısından da önemli olduğunu belirten Baş, şöyle devam etti:

"Eğitimin üretim aşamasını gösteren bir çalışmayı öğrencilerimiz gerçekleştirmiş oldu. Öğrencilerimizin toplumla iç içe olmaları, kendilerini ifade etmeleri sağlandı. Ürünlerin ortaya çıkarılmasında da bilfiil görev aldılar ve ortaya bu ürünleri koydular. Bu şekilde eğitimin ekonomiye katkısı sağlandı."

"Yaptıkları ürünleri satarak ailelerine de katkı sağladılar"

Okul Müdürü Ali Osman Kuru ise öğrencilerin öz güvenlerini artırıcı ve yaşadıkları çevreyi öğretici çalışmalara önem verdiklerini aktardı. Öğrencilere tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin uygulamalı anlatıldığına dikkati çeken Kuru, şunları kaydetti:

"Okulumuzda gruplar kurduk. Bu gruplara pekmez, erişte, reçel, tereyağı, peynir çeşitleri gibi ürünlerin üretimini anlattık. Bununla ilgili velilerimizden, öğretmenlerimizden destek aldık. Velilerimizin de bu konularla ilgili çocuklara bilgiler vermelerini sağladık. Daha sonra okulumuzda atölye kurduk. Bu atölyede çocuklar bu ürünleri yapmaya başladılar. Bunları da çocuklarımız ekonomik değere dönüştürmeye başladı. Yaptıkları ürünleri satarak ailelerine de katkı sağladılar."

Kaynak: AA / Güncel

Kabadüz Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title