Haberler

Öğrenciler topladıkları yiyeceklerle "can dostlarını" besliyor

Muş'ta bir grup üniversite öğrencisi, 3 yıldır topladıkları yiyecekleri belirledikleri noktalara bırakarak dondurucu soğukta yiyecek bulamayan sokak hayvanlarının hayata tutunmasını sağlıyor.

Muş'ta bir grup üniversite öğrencisi, 3 yıldır topladıkları yiyecekleri belirledikleri noktalara bırakarak dondurucu soğukta yiyecek bulamayan sokak hayvanlarının hayata tutunmasını sağlıyor.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Varto Meslek Yüksekokulu bünyesinde 20 öğrencinin katılımıyla oluşturulan "Varto İyilik Topluluğu", sokak hayvanları için haftanın üç günü kentteki fırın, lokanta, restoranlardan yemek artıkları ve ekmek topluyor.

Soğuk havaya aldırış etmeden bazen kilometrelerce yürüyen öğrenciler, topladıkları yiyecekleri belirledikleri noktalara bırakarak "can dostlarımız" diye nitelendirdikleri sokak hayvanlarını besliyor.

"Öğrencilerimiz bu konuda hassas davranıyor"

Muş Alparslan Üniversitesi Varto Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Varto İyilik Topluluğu Koordinatörü Murat Kaymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topluluk üyesi öğrencilerin sokak hayvanlarının beslenmesi için çaba gösterdiğini söyledi.

Toplanan yiyeceklerle karınları doyan hayvanların çok mutlu olduğunu belirten Kaymaz, "Bütün hayvanlara yetişmeye çalışıyoruz. Araçlarımız son günlerde etkili olan kardan dolayı her yere gidemedi. Öğrenciler kilometrelerce yol yürüyerek mamaları hayvanlara ulaştırmaya çalıştı. Ağır kış şartlarından dolayı hayvanlar yiyecek bulmakta zorluk yaşıyor. Öğrencilerimiz bu konuda çok hassas davranıyor, onları kutluyorum." diye konuştu.

"Fırtınalı günleri engel olarak görmüyoruz"

Uşak'tan 3 yıl önce Muş'a gelen öğrencilerden Derya Fırat da Varto İyilik Topluluğu olarak 3 yıldır kentin farklı noktalarındaki sokak hayvanlarını beslediklerini söyledi.

Muş'ta kışın çetin geçtiğini, karın yaklaşık 6 ay yerde kalması nedeniyle hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını belirten Fırat, şöyle konuştu:

"Amacımız bakıma, yardıma muhtaç canlara katkı sunmak. Bizler yardım etmezsek açlıktan ya da donarak ölüyorlar. Vatandaşların bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz. Hafta sonu erkenden kalkıp yemek artıklarını ve bayat ekmekleri topluyoruz. Farklı illerden Muş'a gelen arkadaşlarımızın yüreğinde büyük bir hayvan sevgisi var. Bazen saatlerce yürüyerek sokak hayvanlarını beslemeye, hayatta kalmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Hayvanlara yeteri kadar yiyecek bulduğumuzda, karınlarının doyduğunu gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. Karın 30 santimetreye ulaştığı, fırtınalı günleri engel olarak görmüyoruz. Eğer onların karnı doyduysa biz o gün mutlu uyuyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak. Dondurucu soğuklarda bile buralara gelerek hayvanları beslemeye çalışıyoruz."

Öğrencilerden Nimet Şimşek de soğuk hava ve kışa rağmen sokak hayvanlarını beslemekten geri kalmadıklarını söyleyerek, "Vatandaşlardan yardım istiyoruz. Bir kaba ekmek koyup dışarıya bırakabilirler. Onların bizden daha çok beslenmeye ihtiyacı var. Kardan dolayı araçların gidemediği yere yürüyerek gidiyoruz. Onları severken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyoruz." dedi.

Esnaf da destekliyor

Sokak hayvanları için öğrencilere yiyecek veren kentteki kafeteryanın işletme müdürü Zafer Eser, "Müşterilerimizden kalan yemekleri yaşamı paylaştığımız hayvanlar için ayırıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız da gelip topluyor ve hayvanlara ulaştırıyor. Sosyal sorumluluk kapsamında gayet güzel bir çalışma. Biz de elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

DOST Partisi Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title