Haberler

Öğrenciler Sudan Zehirlendi

Kahramanmaraş'ta Merkeze Bağlı Karacasu Beldesinde Okulda İçtikleri Sudan Zehirlenen 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ta merkeze bağlı Karacasu beldesinde okulda içtikleri sudan zehirlenen 48 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Karacasu'da bulunan Saim Çotur Yatılı İlköğretim Okulu'nda 5/B ve 5/C sınıfında okuyan öğrenciler beden eğitimi dersinin ardından okuldaki çeşme suyundan içti. Bir süre sonra rahatsızlanan öğrenciler okul müdürü Ercan Göl'e giderek karınlarının ağrıdığını söyledi. Şikayetlerin artması üzerine Göl, öğrencileri okul servisiyle Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirdi. Öğrencilere Başhekim Dr. Ahmet Karslıoğlu ve 5 doktor müdahale ederken okuldan aynı şikayetle hastaneye kaldırılanların sayısı kısa sürede 48'e ulaştı.

Başhekim Ahmet Karslıoğlu, gelen çocukların karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetlerinin olduğunu belirterek, "Korkulacak bir durum yok. Öğrencilerin sudan rahatsızlandığını değerlendiriyoruz. Öğrenciler içerisinde hayati tehlikesi bulunan yok. Öğrencilerin midelerini yıkayıp serum tedavisi başlattık. Tedbir amaçlı hastanede tutacağız" dedi.

Öte yandan, Kahramanmaraş Valiliği tarafından okula gelen şebekeden su örneklerinin alınması için İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir ekip görevlendirildiği öğrenildi.

(ACB-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title