Haberler

Öğrenciler Organ Bağışı Konusunda Bilgilendiriliyor

Sağlık Bakanlığı'nca Her Yıl 3-9 Kasım Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Organ Nakli ve Bağış Haftası Nedeniyle Erzincan'da Çeşitli Etkinlikler Düzenleniyor.

Sağlık Bakanlığı'nca her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Nakli ve Bağış Haftası nedeniyle Erzincan'da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ve Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen Organ Nakli ve Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan'da çeşitli okullarda öğrencilere yönelik olarak seminerler veriliyor.

Erzincan Fatih Anadolu Teknik Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Erzincan Devlet Hastanesi doktorlarından Dr.Selim Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü eğitmenlerinden Cafer Ünlü ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Dr.Selim Yılmaz seminerdeki konuşmasında, Sağlık Bakanlığı'nın organ nakli konusunda hassas davranarak organ bağışının önemli olduğunu duyurmak için çeşitli projeler ürettiğini belirtti. Yılmaz:"Bu kapsamda düzenlenen seminerlerde öğrenciler organ naklinin önemi, organ nakli konusunda toplumdan beklenenler ve organ naklinin dinler açısından uygunluğu konularında bilgilendiriliyor. Amacımız organ nakli ve bağış konusunda geleceğin büyükleri olan gençlerimize doğru ve anlaşılır bir şekilde bilgi vermeye çalışmaktayız. Umarımki gençlerimiz bu eğitimin meyvelerini ileride toplum olarak faydalanacağız."dedi.

ERZİNCAN HALKINDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Tedavisi sadece organ ce doku nakli ile mümkün olan hastalıkların tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye'ninde önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Yılmaz;" Organ ve Doku bekleyen hastaların sayısı hergeçen gün artmaktadır. Kalp ve karaciğer nakli bekeleyen hastalar, uygun organ bulunamadığı takdirde yaşamlarını kısa bir süre içerisinde kaybediyorlar. 21.yüzyılda her alanda olduğu gibi tıpta hızla gelişmekte ve tanımlanan bir çok hastalık için yeni tedavi yöntemleri bulunmuştur.Bu tedavilerden biride organ naklidir. Türkiye'de yeterli sayıda organ nakli merkezi ve deneyimli bilim adamları olmasına rağmen nakil sayısında henüz istenilen düzeye ulaşılaması. Gelişmiş ülkelerde organ bağışı yapan kişilerin sayısı yüzbinlerle ifade edilirken Türkiye'de son 3 yılda 13 bin 500 kişi organ bağışında bulundu. Ülkemizde organ bağışında 800 kişiyle İzmir başı çeekerken bu ilimizi 350 kişiyle Bursa, 250 kişiyle Antalya, 200 kişiyle Ankara, 190 kişiyle İsparta, 160 kişiyle İstanbul, 141 kişiyle Uşak, 135 kişiyle Aydın, 104 kişiyle Denzili ve 99 kişiylede Manisa takip ediyor. Erzincan'da ise sadece 3 kişi organ bağışında bulundu. Yine ülkemizde 7 bin Böbrek, 4 bin kişi kornea, 375 karaciğer, 200 kalp, 75 kalp kapağı, 65 pankeras, 300 kişi de kemik iliği nakli beklemektedir. Ancak ne yazıkki organ bağışının yetersizliği nedeniyle beklentilerin altında cevap verilebilmektedir. Erzincan halkından bu konuda destek bekliyoruz. Unutmayalım ki bağışlanan her organ hayata tutunan bir insan demektir."diye konuştu.

(BA-İRT-Y)

08.11.2007 18:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title