Haberler

Öğrenciler Okul Yollarının Kapanmasına İsyan Etti

Öğrenciler okul yollarının kapanmasına isyan etti ESHOT Garajı alanında içerisinde kalan yol, duvar örülerek tesis içerisine alınınca mahalle halkı çocuklarıyla birlikte eylem yaptı Mahalle sakinleri: "Sanki sınırda gibiyiz, bir üst geçit yapsınlar" Anneler: "Çocuklarımızı servise verecek...

Öğrenciler okul yollarının kapanmasına isyan etti

ESHOT Garajı alanında içerisinde kalan yol, duvar örülerek tesis içerisine alınınca mahalle halkı çocuklarıyla birlikte eylem yaptı

Mahalle sakinleri: "Sanki sınırda gibiyiz, bir üst geçit yapsınlar"

Anneler: "Çocuklarımızı servise verecek maddi imkanımız yok"

Öğrenciler: "Bu yol kapanırsa yolumuz uzayacak ve 3 kilometreyi aşan bir yol olacak"

İZMİR - İzmir'de okul yollarının otobüs garaj şantiyesi alanı içerisine dahil edilmesine tepki gösteren öğrenciler ile mahalle sakinleri, yolun ulaşıma kapatılması sebebiyle mahallenin ikiye bölüneceği ve kilometrelerce yol yürümek zorunda kalacakları gerekçesiyle eylem yaptı.

Buca'da 5 bin kişinin yaşadığı Adatepe Mahallesi'nin, diğer yakası ile bağlantısını sağlayan 2/6 sokağın, ESHOT Otobüs Garajı'na dahil edilmek üzere kapatılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. ESHOT garajına dahil edilecek olan sokağı yıllardır kullandıklarını söyleyen vatandaşlar, durumdan en çok okullarına gitmek için yolu kullanan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin etkileneceğini söyledi. Yüzlerce öğrencinin zor durumda kalacağını savunan mahalle sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT Genel Müdürlüğü'ne seslenerek, mağduriyetlerinin giderilmesini, eğer kapatılacaksa hiç olmazsa bir üst geçit yapılması talebinde bulunarak öğrencilerle birlikte eylem yaptı.

"Binlerce insan mağdur olacak"

Yaklaşık 20 senedir kapatılan yolu kullandıklarını belirten mahalle esnaflarından Yalçın Tongül, "Bu yol yeni yapılan proje ile ikiye ayrılmış durumda. Bu yoldan yüzlerce çocuk okula gidiyor ve burası vatandaşların kullandığı ana cadde gibi bir caddedir. Hala imarda sokak olarak görülürken, keyfi kararla bu sokak kapatılmaktadır. Gerekçe Ulaşım Daire Başkanlığı'nın aldıkları kararla burayı kapatıyorlar. Ama burada binlerce insan mağdur olacak" dedi.

"Sanki sınırda gibiyiz, bir üst geçit yapsınlar"

Mahalleden diğer yakaya geçecek başka bir yol olmayacağını ve kilometrelerce yürümek zorunda kalacaklarını dile getiren Hüseyin Sirkeci ise "Mahalle olarak mağduruz. Bir geçiş var en üstte TOKİ geçişi var. Bir de bu yolun en altında. Burası bir garabettir. Bu mahalleyi ikiye bölmüşler sanki sınırdayız gibi. Bu mahalleden çocuklar aşağıdan dolanıp yukarıya çıkacak ve okula öyle gidecekler. Mağduriyetimiz sadece bir yol. Buraya bir köprü yapılabilir, üst geçit yapılabilir. Ama önce kapatıyorlar, sonra ne istiyorlarsa onu yapıyorlar" diye konuştu.

"Ben torunlarımı nasıl göreceğim"

Yıllardır Adatepe Mahallesi'nde yaşayan Zeki Gürsel ise torunlarını daha sık göremeyeceğinden yakınarak, "Benim torunlarım bu yanda kalmış dedeler bu yanda kalmış. Beden çekmişler ben torunlarımı nasıl göreceğim" dedi.

"Vatandaşların canına mal olur"

Mahalle sakinlerinden Bekir Demircioğlu da sokağın kapatılması ile öğrencilerin yürümek zorunda kalacakları yolda trafik sebebiyle bir kazaya kurban gidebileceklerini ifade ederek, yolun kapatılmasının vatandaşların ve öğrencilerin canına mal olabileceğini söyledi.

Anneler de tepki gösterdi

Yolun kapatılmasına her gün çocuklarını okula götüren anneler de tepki gösterdi. Emine Yıldırım isimli vatandaş çocuklarını yazık olacağını, servislere maddi imkansızlıktan dolayı yazdıramadıklarını belirtirken, zihinsel engelli kızı olan bir diğer vatandaş da, çocuğunu 3 kilometre yolda yürütmesinin çok zor olacağını dile getirdi.

Duvarlardan atlayan öğrenci parmağını kırdı

Yolun kapatılmasından en çok etkilenecekleri belirten öğrenciler de her sabah okula gitmek için yollarını 3 kilometre daha uzayacağını ve yol kapatılsa dahi hendekleri atlayarak karşıya geçmeye çalıştıklarını söyledi. Şantiye alanındaki duvarlardan atlamaya çalıştığını ve parmağını kırdığını belirten Efe Eren Gürakan (14), "Bu yol kapanırsa yolumuz uzayacak ve 3 kilometreyi aşan bir yol olacak. Ben buradan atlayayım derken parmağımı kırdım. Kötü olur kapanmasın" dedi.

Diğer öğrenciler de çok zorlanacaklarını belirterek, "Bizim evimiz tepede uzak. Bir kat daha uzatırlarsa biz nasıl okula gideceğiz. Zar zor gidiyoruz zaten gelirken de çok yoruluyoruz. Bir kat daha uzatırlarsa biz gidemeyiz. Bizim yolumuz kapanıyor, yolumuz olmazsa bir sürü yol yürüyeceğiz okula geç kalacağız" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, söz konusu yolun imar planında tesis alanı içerisinde kaldığını, yol olmadığını bildirdi. Açıklamada, "Bu yer garaj tesisi olarak kullanılmaktadır. Planın aslına dönülmüştür. Bir hukuksuzluk yok. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar hukuksuz hiçbir işe imza atmamıştır." denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Adatepe Buca Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title