Haberler

Öğrenciler Okul Duvarlarını Boyadı

Adıyaman’da Gazi İlköğretim Okulu'nun Başlattığı Birinci Resim Şenliklerinde Öğrenciler Okullarını Boyadı.

Adıyaman’da Gazi İlköğretim Okulu'nun başlattığı birinci resim şenliklerinde öğrenciler okullarını boyadı.

Gazi İlköğretim Okulu'nun başlattığı ve farklı okulların da katıldığı etkinlikte, 600 öğrenci okul duvarlarını gönüllerince boyadı. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini yansıttığı resimlerde birbirinden ilginç görüntüler ortaya çıktı. Resim şenliklerinde boyanan Gazi İlköğretim Okulu'nun duvarları, renk renk desenlerle süslendi.

Boyama şenliğinde öğrencilerin yanına giderek resimlerin anlamlarını öğrenen Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde günün anlamına uygun bir etkinliğin olduğunu dile getirerek, "Günün anlamına uygun çok farklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Okul bahçesine girdiğim andan itibaren öğrencileri çok mutlu bir şekilde gördüm. Öğrencilerin bir elinde fırça, bir elinde boya içinden geldiği gibi duvara resim yapıyor olmalarını görmek bizleri mutlu etti. Öğrencilerin özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda resmi törenin haricinde bu şekilde farklı etkinlikler düzenlemesi onları da mutlu etmiş görünüyor. Okul bahçesinde başlatılan bu etkinlik sayesinde hem ortaya çok güzel görüntüler çıktı hem de öğrenciler kendi içindeki duyguları ve becerileri dışarı yansıtmış oldular. Ayrıca bu sayede öğrenciler arasında çok güzel bir kaynaşma ve ortak çalışma yapılmaktadır. Bizim de eğitimde en çok yapmak istediğimiz işte budur. Birlikte iş görme alışkanlığının kazandırılması çok önemlidir. Bu vesileyle düzenlenen etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Çocukların sanatsal aktivitelere katılmalarının önemli olduğunu kaydeden Okul Müdürü Zeynal Kılavuz da etkinlikle okullar arası kaynaşmanın sağlandığını ifade etti.

(KB-OÇ-Y) 22.04.2008 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title