Haberler

Öğrenciler Necip Fazıl'ın Hayatını Öğrendi

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan “Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor” adlı proje kapsamında, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yazar ve şair Necip Fazıl Kısakürek’in hayatını öğrendi.

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Dünyası Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor" adlı proje kapsamında, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yazar ve şair Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını öğrendi.

Programın gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, öğrencilerden Necip Fazıl'ın Sakarya Türküsü'nü ve Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şiiri'ni ezberlemelerini istedi. Geleceğin teminatı olan gençlerin milliyetçilik ruhu ile yetişmesinin önemine değinen Vali Tuna, "Bu ruha sahip olmak ve bu sorumluluğu sizlere öğretmek bizim görevimizdir. Bizim gelecek nesillere karşı büyük sorumluluğumuz var. Bilgi ve birikimimizi gelecek nesillere aktarmalıyız. Bizler, bu işi yapmazsak bizim size karşı olan sorumluluğumuz yarım kalır. Bizler, bu ülkeye hayırlı evlatlar yetiştirmek için uğraşıyoruz. "Eskişehirli Liseliler Aydınlarını Tanıyor" projesine bu yüzden çok önem veriyoruz" diye konuştu.

Programda yaptığı konuşmada kendi öğrencilik yıllarını anlatan Vali Tuna, Necip Fazıl'ın şiirlerini ve kitaplarını çok okuduğunu söyledi. Geçmişten gelen değerlere sahip çıkılmasını talep eden Vali Tuna, "Okumanın kıymetini büyüdükçe anlayacaksınız. Yazar Nuri Pakdil'in 'okumadığın gün karanlıktasın' sözünü hep hatırlarım" dedi.

Çok okuyan insanın daha aydın ve bilgili olduğunu hatırlatan Vali Tuna, aydın insanlar tarafından verilen mesajların iyi anlaşılması gerektiğini sözlerine ekledi. Öğrencilerin ailelerini, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok sevmelerini dilediği konuşmasını Vali Tuna, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Özen de, yapılan programın Necip Fazıl'ın ölüm yıldönümüne denk gelmesinin önemine değindi. Necip Fazıl'ın rahmetli olduğu gün yüzbinlerce insanın büyük üzüntü içerisinde olduğunu aktaran Özen, usta yazarın 'Gençliğe Hitabesi'ni bütün öğrencilerin okumasını istedi.

Bu projedeki ilk programın kendi okulunda yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirten Okul Müdürü Abdullah Yılmaz ise, Necip Fazıl'ı bu günde anmanın kendileri için büyük gurur verdiğini anlattı.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını anlattılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Necip Fazıl Kısakürek Eskişehir Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title