Haberler

Öğrenciler Kütüphanede Sabahladı

Öğrenciler kütüphanede sabahladı Hatay'da bir kolejde gerçekleştirilen "Kütüphanede Bir Gece" etkinliği kapsamında uyku tulumları ile okula gelen öğrenciler, sabaha kadar kitap okudu, Hacivat Karagöz oyunu izledi, teleskopla yıldızları keşfetti Okul Yöneticisi Doç. Dr.

Öğrenciler kütüphanede sabahladı

Hatay'da bir kolejde gerçekleştirilen "Kütüphanede Bir Gece" etkinliği kapsamında uyku tulumları ile okula gelen öğrenciler, sabaha kadar kitap okudu, Hacivat Karagöz oyunu izledi, teleskopla yıldızları keşfetti

Okul Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Özat;

"Çocuklarımızın kitaplar ve kütüphaneler ile dost olmasını amaçlıyoruz"

HATAY - Hatay'da özel bir kolejde ilkokul 4.sınıflara yönelik düzenlenen "Kütüphanede Bir Gece" etkinliği ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı aşılandı. Uyku tulumları ile okula gelen öğrenciler, sabaha kadar kitap okudu, Hacivat Karagöz oyunu izledi, teleskopla yıldızları keşfetti.

"Kütüphanede Bir Gece" etkinliğinin amacının öğrencilere kitap sevginin aşılanması olduğunu belirten okul yöneticisi Doç.Dr. Mustafa Özat,"öğrencilerimize yönelik her yıl Kütüphaneler haftasında düzenlediğimiz bu etkinliği çocuklarımızın kitaplar ve kütüphaneler ile dost olmasını amaçlıyoruz"dedi.

Bir kütüphanenin en az yüz hapishaneyi kapatacağını ifade eden Özat,"Dijital çağdayız kabul ediyoruz. Bizler açısından da çok önemli. Milattan önce iki bin dört yüz yıllarına dayanan kütüphane kültürünün, kitapların ne kadar önemli olduğunun, kitabın bambaşka bir araç olduğunun bilincindeyiz. Bizler bu bilinci öğrencilerimize aşılmaya çalışıyoruz. Etkinliği düzenlememizdeki amacımız budur. Öğrencilerimiz bu gece okulumuzda kalarak hem eğlenmelerinin yanı sıra ailelerinden bağımsız olarak kendi başlarına kalarak bazı disiplinize hareketleri ve bazı alışkanlıklarını sağlamayı amaçlıyoruz"dedi.

Bu etkinliği uzun süredir heyecanla beklediklerini belirten okul öğrencileri ise, "Burada bizler için düzenlenen bu etkinlikler oldukça faydalı oluyor. Bizler burada hem bilgileniyoruz hem de öğreniyoruz" dediler.

Organizasyonu kapsamında öğrenciler saat 19.00'da uyku tulumları ile aileleri tarafından okula teslim edildi. ve gece boyunca okulun kütüphanesinde kitap okuma kampı kurularak öğrencilerin kitap okuması sağlandı. El fenerleri ile okulun içine saklanan ipuçlarını bulmayı amaçlayan Masal Avı Oyunu ise etkinliğin görülmeye değer bir başka bölümü oldu. Daha sonra çocuklara, Hacivat-Karagöz gösterisi de sahnelendi. Okulun bahçesine kurulan bir teleskop ile de öğrenciler, Jüpiter ve kuyruklu yıldızları seyretti. Gelenekselleşen ve bu yıl 4.'sü düzenlenen etkinliğin bu seneki ünlü yazar konuğu ise Yazar Aslı Tohumcu yazmanın inceliklerini ve kendi tecrübelerin öğrencilerle paylaştı.

(ADM-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title