Haberler

Öğrenciler, Köyde Kütüphane Kurdu

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencileri, Eğil ilçesinin Kalkan köyündeki okulda kütüphane oluşturdu.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Eğil ilçesinin Kalkan köyü İlköğretim Okulu'nda kütüphane kurdu.

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında toplanan 3 bin 500 kitap ile Kalkan İlköğretim Okulu'na kurulan kütüphanenin açılışı amacıyla düzenlenen törene, Kaymakam Taner Bircan, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, İlçe Emniyet Amiri Bülent Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Kortak,  öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, törende, üniversite olarak toplumun önünü açmak ve yolunu aydınlatmak zorunda olduklarını belirterek, sadece eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek değil, bölgeye ve çevreye önemli kazanımlar kazandırmak istediklerini söyledi.

Bu tür çalışmaları yürüten öğretim üyesi ve öğrencilere teşekkür eden Yücel, "Öğrenciler, bu kitapları okusunlar. Kitapların devamını getireceğiz" dedi.

Daha sonra kütüphanenin açılışı yapıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title