Haberler

Öğrenciler, Kirlettikleri Duvarları Kendileri Boyuyor

Balıkesir'in Bandırma İlçesinde, Şehit Mehmet Gönenç (Şmg) Lisesi Öğrencileri, Ders Saatlerinde Sınıflarını Boyayıp, Sıraları Cilalıyor.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Şehit Mehmet Gönenç (ŞMG) Lisesi öğrencileri, ders saatlerinde sınıflarını boyayıp, sıraları cilalıyor.

Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Lisesi idaresi, öğrencilerin duvarları kirlettiği, çeşitli yazılar yazarak zarar verdiği gerekçesiyle okullarının değerini anlamaları için ilginç bir yola başvurdu. Okullarının ara tatile girmesine birkaç gün kala notlar teslim edildiği için dersleri iptal eden okul yönetimi, öğrenciler ve ailelerinin satın aldığı boyalarla öğrencilere sınıfları boyattırıp, sıraları cilalattı. 3 gün boyunca ders işlemeyerek boya ve badana yapacak olan öğrenciler sabah erken saatlerden

derslerin bitim süresine kadar boya yapıyor.

Öğrencilere zaman zaman öğretmenleri de işçi tulumlarını giyerek yardım ediyorlar. Sınıflardaki sıraları ilk önce zımparalayan öğrenciler, daha sonra cila yapıyorlar. Okula sivil kıyafetleriyle gelen öğrenciler, duvar, tavan ve kalorifer peteklerini boyadıktan sonra son olarak pencereleri de silecekler. ŞMG Müdür Yardımcısı Veli Tuncay, öğrenci ailelerinin de desteğiyle öğrencilerin istedikleri renkte boyayı satın alarak sınıflarını boyadıklarını böylece okullarına daha çok sahip çıkarak kıymetini

bileceklerini, hem de istedikleri renkte bir sınıfta ders göreceklerini söyledi. Okulda boya yapan öğrenciler, yaptıkları işin zor olduğunu ifade ederek, "Boya ve badanaya ilk başladığımızda zorlandık ancak daha sonra alıştık. Sınıf duvarlarını ve kalorifer peteklerini boya yapıyoruz. Daha sonra sıraları ve tahtayı zımparalayıp cilalıyoruz. Son olarak genel temizlikle birlikte pencereleri de temizleyeceğiz. Okul sonu olduğu ve notlar teslim edildiği için derslerimiz iptal oldu. 3 gün boyunca boya yapacağız"

dedi.

(MEY-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title