Haberler

Öğrenciler, Dolmuş Zammını Çıplak Ayakla Protesto Etti

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (Ktü) Bir Grup Öğrenci, Dolmuş Fiyatlarına Yapılan 25 Kuruşluk Zammı Çıplak Ayakla Yaptıkları Yürüyüşle Protesto Etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, dolmuş fiyatlarına yapılan 25 kuruşluk zammı çıplak ayakla yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Trabzon'da şehir içi dolmuş fiyatlarına yapılan zammın tartışmaları sürerken, KTÜ'de bir grup öğrenci 1 YTL olan fiyatların 25 kuruş zamla 1,25 YTL'ye çıkmasını çıplak ayaklarla yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Merkez Kanuni Kampusunda İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde başlayan yürüyüş öncesinde öğrenciler, ayakkabılarını çıkararak ellerinde zammı protesto eden döviz taşıdı. Öğrencilerin kimi çıplak ayakla, kimi de çoraplarla yürümeyi tercih ederken, bazı öğrenciler ise sağlıklarını gerekçe göstererek ayakkabıyla yürümeyi tercih etti. Öğrenciler yol boyunca 'Şoför abi baksana, zammı geri alsana', 'Müşteri değil öğrenciyiz', 'Bu zamla yaşanmaz, zamlar geri çekilsin' sloganları attı.

Öğrenciler, üniversite rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'e de seslenerek duruma müdahil olmasını istediler.

Öğrenciler kampus boyunca yaptıkları yürüyüş sonrasında dolmuş durakları önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan bir öğrenci, zammın geri alınmasını istediklerini vurgulayarak bu zamma karşı yürüttükleri mücadelenin büyüyerek devam edeceğini söyledi. Dolmuş zamlarını protesto eden öğrenciler yaklaşık 5 bin imza topladıklarını belirterek şöyle açıklama yaptı: "Bugünden itibaren bütün üniversiteli arkadaşlarımızı zamlar geri çekilinceye kadar, ulaşımı dolmuş dışındaki araçlarla sağlayacağız.

Rektörümüz İbrahim Özen de bir an önce taleplerimize sahip çıkmalı. Ayrıca taleplerimizden biri olan belediye otobüsü sefer sayılarının artırılması yönündeki çağrımıza olumlu cevap veren Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile bir görüşme talep ederek ulaşım sorununun çözümü konusunda bize yardım yapmasını isteyeceğiz." Yapılan dolmuş zammının sadece kendilerini değil Trabzon halkının da yaşamını zora soktuğunu dile getiren öğrenciler, cumartesi günü Meydan Parkı'nda halkın da katılımıyla daha büyük bir eylem yaparak zamları protesto edeceklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından A kapısına kadar yürüyen öğrenciler, yöresel müzikler eşliğinde yaptıkları protestonun sonunda uzun bir kuyruk oluşturarak otostop yaptı. Öğrencilerin eylemi olaysız sona erdi.

ZAMLARA KARŞI ÇIKMALARI HAKSIZLIK Üniversite dolmuş durağı esnafı ise, zam yapılmasının ardından işlerde biraz azalma olduğunu ancak bunun önemli olmadığını dile getirdi. Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları kimsenin dikkate almamasından yakınan bir esnaf, "Biz her akşam mazota 85-90 YTL veriyoruz. Öğrenciler dolmuşa binmezlerse otobüsle giderler. Biz kimseyi binin diye zorlamıyoruz. Ama bu zammı biz yapmadık. Öğrenciler protestoyu gidip zammı yapan Şoförler Cemiyeti'nin önünde yapsın. Burada niye yapıyorlar? Yakıta zam yapanları niye protesto etmiyorlar? Biz zammı doğru buluyoruz. Burada protesto yapan öğrencilerin ayağındaki en ucuz ayakkabı 50 YTL. Bir bardak biraya 5 YTL, bir bardak çaya 3 YTL veriyorlar, dolmuşa yapılan 25 kuruşluk zammı eleştiriyorlar. Bu çok yanlış" diye konuştu.

(MU-MU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title