Haberler

Öğrenciler Demokrasi Sınavı Verdi

Samsun'un Vezirköprü İlçesinde Sandık Başına Giden Öğrenciler, Temsilcilerini Seçti.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde sandık başına giden öğrenciler, temsilcilerini seçti.

'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında Vezirköprü'yü Samsun'da temsil edecek öğrenciler belirlendi. Vezirköprü'de bulunan okullarından daha önce seçilen okul meclisleri başkanları, ilçe öğrenci meclisi toplantısına katılarak, il öğrenci meclisine katılacak öğrenci temsilcilerini seçti. Kız Meslek Lisesi'nde yapılan seçimlere 154 okul temsilcisi katıldı.

Seçimler öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, "Bence Milli Eğitim'in geliştirdiği projelerden en önemlisi demokrasi eğitimi ve okul meclisi oluşturmaktır. Türk toplumunun geleceği olan gençlerimize demokrasi kültürü, seçme seçilme kültürü aşılamamız lazım. Bu nedenle öğrenci meclisi seçimleri çok önemli" dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Özfişek nezaretinde Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde 154 okul arasından seçilen 11 aday yarıştı. İl temsilciliğine aday öğrenciler, 5'er dakikalık sürede kendilerini tanıttı ve seçimlere geçildi. Bahçekonak Köyü İlköğretim Okulu'ndan Ayşenur Arslan 25, İncesu Köyü İlköğretim Okulu'ndan Şerife Ünal 17, Eladı Köyü İlköğretim Okulu'ndan da Şule Karakuş 15 oy alarak Samsun'da Vezirköprü'yü temsil etme hakkını kazandı.

(ŞU-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title