Haberler

Öğrenciler Belediye Başkanını Terletti

Öğrenciler "yerel Yöneticilerle Söyleşi" Dersine Katılan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı Soru Yağmur'una Tutarak Adeta Terlettiler.

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Merkezin de ''Yerel Yöneticilerle söyleşi' dersine katılan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'a konuşmasının sonunda soru cevap şeklinde geçen konuşmasında küçük öğrenciler Belediye Başkanını adeta terlettiler.

Okulun toplantı salonunda düzenlenen ''Yerel Yöneticilerle Söyleşi' dersinde Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ikinci dönem Belediye Başkanlığı ile Kırıkkale'ye yaptığı hizmetleri dile getirerek ''Öncelikle Türkiye deki idari yapı gereğe, özellikle son çıkan yasalarla beraber, gerek Avrupa Birliği yasaları, gerekse Türkiye'nin gelişmişlik düzeyinin getirmiş olduğu zorlamalar neticesinde oluşan bir siyasi ve idare yapımız var. Bu ülkenin uzun yıllar tecrübesinden birikiminden, geleneğinden, anlayışından siyasal yaklaşımından bakış acısından kaynaklanan bu birikimin değerlendirilerek şu anda uygulanan bir şekli, Türkiye de idari yapı dediğimiz zaman 81 vilayetten oluşuyor.

Türkiye' nin tercih ettiği gelenek çevrede öne çıkardığı bir tercih olarak ünitel yapı içersinde temsili demokrasi dediğimiz bir yapı içersinde Belediyeler yer almaktadır. Belediyeler ne iş yapar. 5393 sayılı sayıdan sonraki süreçte özellikle son üç yıllık dönemden sonraki yaşanan süreçte Belediyeler bir vilayet de genel olarak tüm anlamı ile her şeyi icra eden onu değerlendiren o kentin geleceği ile karar veren yeni ufuklar çizebilen bir yönetim şekline dönüştü. Belediyenin komisyonları var. Bu komisyon ve meclis marifeti ile yapmış olduğu işlerle şehrin bir anlamda kentleşme, şehirleşme konusunda ve ülkedeki genel bir çerçeve içersinde daha iyiye götürebilmenin çabası içinde olmak gerekiyor' dedi.

Belediye Başkanı Korkmaz, yaklaşık 45 dakika süren söyleşi ile birlikte, soru cevap şeklinde konuşmalarda ise öğrenciler sorularında ''Küçükken Belediye Başkanı olmak hedefiniz miydi' sorusu üzerine Belediye Başkanı Veli Korkmaz ''Böyle bir düşüncem yoktu' diye cevaplandırırken öğrenciler sorularında ''Hangi takımı tutuyorsunuz' sorusu üzerine Korkmaz ''Şöyle tabi hangi takımı tutuyor olmak öncelikle Kırıkkalespor, Kırıkkale Belediye Başkanı olduğumuz için ben Fenerbahçeliyim. Renkleri de asil olduğu için onu tutuyorum' derken bir öğrencinin ''bu yıl yine ağaç fidanı dikecek misiniz' sorusunu ise, ''Her yıl Kırıkkale merkez ve çevrelerine ağaç fidanı dikmeyi sürdürürüz' şeklinde yanıtladı. Bir öğrenci ''Belediye Başkanı seçildiğiniz de ilk işiniz ne oldu' Başkan Veli Korkmaz ''Bana bir mühür vererek sen belediye başkanısın görevin bitene kadar sende kalacak bunu kaybetmeyin. 10 gün içinde bana ziyarete ilk seçimde 27 bin kişi ikinci seçim sonunda da 35 bin kişi ziyarete geldi. Bizde tebrik diye bir gelenek var. Belediye Başkanı olarak önüme büyük bir fırsat çıktı. İnşallah hizmet etmekte de insanımıza doğru iz bırakmayı Cenabı Allah nasıp eder' bir öğrenci ise Kırıkkale'nin kültürel anlamdaki gelişmesi nelerdirö demesi üzerine Başkan Korkmaz ''Kültürün geniş kapsamlı olarak tanımı var. Kültür maddi ve manevi birikimimiz. Kırıkkale de kültürel anlamda çalışmalarımız her zaman devam edecektir' şeklinde cevapladı.

Belediye Başkanı Veli Korkmaz söyleşinin sonunda ise salonda bulunan öğrencilerine okumaları için kitap dağıttı ve öğrencilerde kendisine büyük ilgi gösterdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title