Haberler

Öğrencileden İlginç ÖSS Protestosu

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) İki Gün Kala Bir Grup Genç, Kendilerini Yarış Atına Benzeterek, Veliefendi Hipodromu Önünde ÖSS'yi Protesto Etti. Gençler, Yarış Atı Olmak İçin Türkiye Jokey Kulübü'ne Dilekçe Verdiler.

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) iki gün kala bir grup genç, kendilerini yarış atına benzeterek, Veliefendi Hipodromu önünde ÖSS'yi protesto etti. Gençler, yarış atı olmak için Türkiye Jokey Kulübü'ne dilekçe verdiler.

"Yüzde 52" grubu üyesi yaklaşık 20 öğrenci, Veliefendi Hipodromu önünde toplanarak ÖSS sınavını protesto etti. ÖSS maratonunda kendilerinin bir yarış atı gibi hissettiğini belirten bir öğrenci, "Elde kronometre dörtnala test sorularını çözme performansımıza baktık ve doğrudan at yarışlarında koşabileceğimizi düşündük. Uzmanlar sınavda şeker yiyin dediğine göre ayan beyan yarış atı olmuşuz. ÖSYM'nin atı olacağımıza TJK'nın atı oluruz" dedi.

Öğretmenlerin, ailelerin ve uzmanların öğrencileri yarış atına çevirdiğini söyleyen genç, "Sınavda şeker vererek bize ayan beyan yarış atı olduğumuzu ilan ediyorlar. Bizim için çim pisti, kum pisti farketmez. ÖSS atı olarak rahatlıkla her türlü atı geçeriz. Dershane sahipleri öğrencilerin sırtından büyük miktarlarda paralar kazanıyorlar" diye konuştu.

Ellerinde 'ÖSYM Delikanlı ol sınavı Veliefendi'de yap' ve 'At koşar baht kazanır, öğrenci koşar dershane patronu kazanır' pankartları taşıyan grup, 'ÖSS'ye inat yaşasın hayat' sloganları attı.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir kişi Türkiye Jokey Kulübü'ne girerek yarış atı olmak için dilekçe verdi.

(DA-ÖFA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title