Haberler

Öğrenci Velileri İkili Eğitimden Vazgeçilmesi İçin İmza Topladı

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay: "12 yıllık zorunlu eğitime geçildiği için sabahçı öğlenci sistemini getirdik.

Antalya'da çocuklarının eğitim gördüğü ortaokulunda ikili eğitim uygulamasının kaldırılmasını isteyen velilerin topladığı 300 imza, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Muratpaşa Atatürk Ortaokulunda ikili eğitim uygulamasına tepki gösteren veliler, imza kampanyası başlattı. Öğrencilerin derse saat 06.50'de başlamak zorunda kaldığına dikkati çeken veliler, tam gün uygulamasına geçilmesi için topladıkları 300 imzalı dilekçeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tam gün eğitim için kademeli geçişin sürdüğünü bildirdi. İkili eğitim uygulamasının iki yıl içinde tüm kentte kaldırılmış olacağına dikkati çeken Gülay, "12 yıllık zorunlu eğitime geçildiği için sabahçı-öğlenci sistemini getirdik. Fakat bu sistem geçici" dedi.

Gülay, Muratpaşa Belediyesinin yer göstermesi halinde ilçe sınırları içinde yeni okulların yapılabileceğini, 111 okul ve bin 911 derslik inşaatının ise devam ettiğini kaydetti. İkili eğitime geçerken velileri de dinlediklerini anlatan Gülay, "Hedefimiz öğrenci, öğretmen ve velilerin istekleri doğrultusunda hareket etmek" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Osman Nuri Gülay Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title