Haberler

Öğrenci Pansiyoncuları Dertli

- Öğrenci pansiyoncuları dertli Pansiyoncular, MEB onaylı yurtlara eksikliklerin giderilmesi için tanınan sürenin kendilerine de tanımasını istiyorKARABÜK - Karabük'te Üniversite öğrencilerine barınma imkanı sağlayan pansiyoncular, çıkan yönetmelik ile kapatılma tehlikesi ile karşı...

- Öğrenci pansiyoncuları dertli

Pansiyoncular, MEB onaylı yurtlara eksikliklerin giderilmesi için tanınan sürenin kendilerine de tanımasını istiyor

KARABÜK - Karabük'te Üniversite öğrencilerine barınma imkanı sağlayan pansiyoncular, çıkan yönetmelik ile kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı yurtlara eksiklerini gidermek için 2019 yılına kadar tanınan sürenin kendilerine de tanınmasını istedi.

Karabük, Safranbolu ve Eskipazar ilçesinde üniversite öğrencilerine yönelik barınma imkanı sağlayan 60 pansiyoncu düzenledikleri basın toplantısı ile 06 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği ve 06.06.2017 tarihinde yayımlanan Özel Öğrenci Barınma Hizmeti Kurumlarının Standartları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönerge ile kapatılma ile karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Toplanan pansiyoncular adına açıklama yapan Hasan Ünver, Karabük'te faaliyet gösteren bazı yurtların şikayet etmeleri ve sürekli siyasilere baskı yapmaları neticesinde bu yönetmeliğin ve yönergenin alelacele çıkarıldığını düşündüklerini belirterek, "Bizi şikayet edenler yokken burada bizler vardık ve Üniversite öğrencilerine o günkü kısıtlı imkanlarla hizmet verdik. Mikrofonlara çıkarak 'Evlerinizin bir odasını öğrencilere verin.' 'Binalarınızı pansiyona çevirin," diyenlerden şimdi vefa bekliyoruz. Bizler merdiven altı hizmet vermiyoruz. Hepimizin Karabük, Safranbolu ve Eskipazar Belediyesinden ruhsatlarımız mevcut. Belediye, Maliye, İl Gıda Tarım ve Emniyet tarafından sürekli denetleniyoruz. Yönetmelikte yer alan mevcut yurtlar ifadesinin bizler içinde geçerli olmasını ve 2019 yılı sonuna kadar eksiklerimizi tamamlamak için müsaade edilmesini istiyoruz. Valimizden yönetmelik çıktıktan sonra randevu istedik ancak bizi kabul etmedi. Bizler gerekirse bir dernek kurarak, önce belediye başkanımızla, valimizle, siyasi parti il başkanlarıyla, milletvekillerimizle ve milli eğitim bakanımızla görüşerek Milli Eğitim Bakanlığından onaylı yurtlara eksiklerini gidermek için 2019 yılına kadar tanınan sürenin bize de tanınmasını beklediğimizi söyleyeceğiz. Burada amaç barınma ve konaklamada kaliteyi yakalamak ise bu rekabet ortamının devam ettirilmesi gerekmektedir. Özellikle asgari ücretle çalışan ve gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının mağdur olmaması ve MEB'den onaylı ruhsatı bulunan yurtlarda yüksek ücretlerle konaklamalarının engellenmesi için pansiyonların devam etmesi gerekmektedir. Yetkililerden bu konuyu bir kez daha titizlikle ele almalarını Karabük için telafisi mümkün olmayan hatalara sebebiyet verilmemesini arz ediyoruz" dedi.

Pansiyon işletmecisi Ertan Mısırlı ise, Üniversite ilk kurulduğunda öğrencilerin açıkta kalmaması için barınma sorununu gidermek için her türlü özveriyi alarak bugünlere geldiklerini söyleyerek, " Gelecek yıl 10 bin öğrenci geleceğini varsayıyoruz. Şuanda devletin yurtlarında 5 bin kişilik boşluk olduğundan 5 bin öğrenci boşta kalacak. Bunun yanında bizlerde ise toplam 6 bin civarında öğrenci kalmakta. Yaklaşık 10 binin üzerinde öğrenci açıkta kalacak ve nerede barınacağı ise merak konusu. Sıkıntımız büyük. Biz büyüklerimizden bununla alakalı olarak yurtlara sağlanan eksikliklerini giderilmesi için verilen 2 yıllık süre hakkı bizede tanınsın. Bizde bu süre içinde fiziki olarak binalarımızı uygun hale getirelim. 2 yıl sonunda şuan yapılmak istenen yapılsın. Bizi yok saymasınlar" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Safranbolu Gazeteler Eskipazar Karabük Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title