Haberler

"Öğrenci Dostu İnternet Kafe"

Rize Valiliği'nce, 'Öğrenci Dostu İnternet Kafe Projesi' Başlatıldı.

Rize Valiliği'nce, ‘Öğrenci dostu internet kafe projesi’ başlatıldı.

Gelişim çağındaki çocukların internetin zararlı etkilerinden uzak tutulmasının amaçlandığı proje kapsamında, belirlenen yönergelere uyan işletmelere öğrenci dostu internet kafe bayrağı verilecek.

Proje kapsamında hazırlanan yönergelerle, işletmelerin uyması gereken kurallar belirlenirken, internet kafelere fiziki, teknik ve güvenlik konularında çeşitli yaptırımlar getirildi. İşletmecilerin öğrenci velileri ile sürekli diyalog halinde olacağı proje kapsamında, kafelerin öğrenci kulübüne dönüştürülmesi için kimlik kartı ve abone uygulamasına geçilecek. Uygulamada 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etki olabilecek şiddet ve pornografi öğeleri barındıran veya kumar, uyuşturucu kullanımı ve benzeri kötü alışkanlıkları özendirici unsurlar içeren bilgisayar oyunlarının oynatılması engellenecek, bilgisayarlarda statik IP uygulamasına geçilerek yasak olan sitelere girişlerin engellenmesi sağlanacak. Kafelere güvenlik kamerası yerleştirilecek, tütün mamulleri içilmeyecek. Bilgisayarlardaki oyunların eğitsel içerikli olmasına dikkat edilecek. Bunlar ve benzeri bir çok maddeye uyan işletmelere, ‘öğrenci dostu İnternet kafe’ bayrağı verilecek. Bu bayrağı almaya hak kazanan işletmelere ise çeşitli ayrıcalıklar tanınacak.

Rize Valisi Kasım Esen, başlattıkları projeyle, internet kafeleri bilgi denizine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bu denizden toplumun her kesiminin, özellikle gençler ve çocukların sağlıklı, güvenli mekanlarda eğlenerek faydalanmalarını amaçlıyoruz. Kafeler gençliğin bilgiye ulaşma amacı dışında tamamen eğlence amaçlı kullandıkları yerler haline dönüştü. Bu mekanların sağlıksız ve güvenliksiz ortamı gençliğin sağlığını da tehdit etmektedir. Proje ile geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliği, her türlü zararlı alışkanlıklardan, kötü niyetli kişi ve şer odaklarından korumak ve bu zararlı alışkanlıkları kolayca edinebileceği yerlerin ıslahı amaçlanmaktadır” dedi.

Çocukların çağın gereği olan bilgi ve teknoloji ile donatılmaması halinde emsal devlet ve milletlerin gerisinde ve gölgesinde kalmaya mecbur kalacaklarını ifade eden Vali Kasım Esen, “Denetimlerle günü kurtarmak yerine bu proje ile geleceğimizi kurtarmak için bir adım atmak ve kafelerin kurumsallaşmasını sağlayarak saygın konumlara gelmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title