Haberler

Oğlunun El İşi Ödevi Mesleği Oldu

Güncelleme:

Semih Yüksel - Abana'da yaşayan Huriye Kaya, oğlunun el işi ödevi olarak ürettiği minyatür bebek sayesinde, bebek yapımını meslek haline dönüştürdü.

Semih Yüksel - Abana'da yaşayan Huriye Kaya, oğlunun el işi ödevi olarak ürettiği minyatür bebek sayesinde, bebek yapımını meslek haline dönüştürdü.

15 yıl önce ilkokula giden oğlunun el işi ödevi olarak ürettiği minyatür bebeğin ardından, bebek yapımına merak saran ev kadını Huriye Kaya (50), zamanla bebekleri çeşitlendirerek bunu kendisine meslek haline getirdi.

Kaya, ürettiği minyatür bebeklerle hem bölge yöresinin motif ve kıyafetlerini bebeklere işliyor, hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

-"Yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor"-

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın bir akrabasının ölümü üzerine hayatında bir dönem çok büyük sıkıntı, stres yaşadığını belirterek, minyatür bebekleri yapmaya başladıktan sonra bu sorunlarını aştığını söyledi.

Minyatür bebeklerin yapım aşamasında yorulmadığını, tam tersine dinlendiğini ifade eden Kaya, yörenin giysilerini, yaşam tarzını konu alan minyatür bebeklerin yapımında alçı gibi bir takım malzemeler kullandığını aktardı.

Kaya, yerli ve yabancı turistlerin bebeklere büyük ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Minyatür bebekleri yaparak hem boş zamanlarımı değerlendiriyorum, hem de aile bütçeme katkı sağlıyorum. Oyuncak bebekleri ilçedeki el sanatları çarşısında satışa sunuyorum. Gurbetçiler vasıtasıyla yurt dışına da satış yapıyorum. Sipariş üzerine de bebek üretebiliyorum" dedi.

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Semih Yüksel Abana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title