Haberler

Ofda Müdürü Konyndyk: "Suriye'de Çocuklara Psiko Destek Vermeye Çalışıyoruz"

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’na (USAID) bağlı Yurtdışı Afet Yardım Dairesi’nin (OFDA) Müdürü Jeremy Konyndyk, “Amerika’nın Suriye’ye yaptığı yardım 1,7 milyar dolara ulaştı.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'na (USAID) bağlı Yurtdışı Afet Yardım Dairesi'nin (OFDA) Müdürü Jeremy Konyndyk, "Amerika'nın Suriye'ye yaptığı yardım 1,7 milyar dolara ulaştı. Birkaç hafta önce Kuveyt'te yapılan bir konferansta 380 milyon dolar yardımda bulunduk. Bu yardımlar devam edecek" dedi.

Gaziantep'te bir otelde gazetecilerle biraraya gelen USAID'a bağlı OFDA'nın Müdürü Jeremy Konyndyk, gazetecilerin sorularını cevapladı. Suriye'de salgın hastalıkların yayılmasından endişeli olduklarını belirten Konyndyk, "Amerika'nın Suriye'ye yaptığı yardım 1,7 milyar dolara ulaştı. Birkaç hafta önce Kuveyt'te yapılan bir konferansta 380 milyon dolar yardımda bulunduk. Bu yardımlar devam edecek. Bu konu bizim öncelik verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu çatışmaya biran önce çözüm bulunmak zorundadır. 2 milyon kişi savaştan kaçarak mülteci olmuş durumda. Suriye içerisinde yerinden olmuş 6 milyon insan var. 9 milyon insanın yardıma ihtiyacı var. Onlara da yardım götürmek gerekiyor ve o konuda çalışma yapılıyor. Benim şimdiye kadar gördüğüm en kötü ve karmaşık insanı krizlerden biridir. İnsani yardım dünyasının da son 30-40 yıldır gördüğü en ağır olan yeridir. Yardım çabalarına gösterilen engeller çok büyük. Komşu ülkeler gerçekten ev sahibi olarak inanılmaz işler yaptılar. Suriye hükümeti aracılığı ile giden hiçbir yardım yok. Uluslararası yardım kuruluşlarının yardımların doğru yere gitmesi için çok büyük çabaları var. İnsanların ana ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ABD birçok yardım yapıyor. Çadırların kışa uyumlu hale getirilmesine yarayan kitler oluşturuyoruz. Şuanda 400 bin kişiye bu kış kitlerini gönderdik. 200 bin kişiye de göndereceğiz. Şuanda Suriye içerisinde verilen yiyecek yardımının üçte birini ABD karşılıyor. Un yardımı, şeker, yağ, mercimek gibi gıda maddelerinin bulunduğu özel kutuları hazırlıyoruz" dedi.

Sağlık sektörüne de çok önemli yardımlar yaptıklarını ifade eden Konyndyk, "Geçen yıl sağlık sistemi Suriye'de çökmüştü. Su ve kanalizasyon sistemi çökmüştü. Bu ikisini bir araya getirdiğiniz zaman çok ciddi hastalıklar oluşması için uygun bir zemin oluşmuş oluyor. Bu nedenle de salgın hastalıkların yayılmasından çok endişeliyiz. Suriye hükümeti sağlık kurumlarını bombalayarak ve yardım için giden sağlık ekiplerini engelleyerek işleri daha da kötüleştirdi. Çocukları özel programlarla destekliyoruz. Bizi endişelendiren şey Suriye'de kayıp jenerasyonun ortaya çıkması. Çatışma nedeniyle 3 yıl okula gidememiş çocuklar var. Korkunç şeylere tanık olmuş, travma geçiren çocuklar var. Mülteci çocuklara okul ve danışmanlık noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Suriye'de de aynı yardımlarda bulunuyoruz. Acil eğitim desteği ve psiko destek vermeye çalışıyoruz. Suriye'deki çocuklar hiçbir insanın görmemesi gereken durumlara şahit oluyor. Komşu ülkelerde yapılan yardımlar daha çok göze çarpıyor ancak çok yardım ihtiyacı Suriye'nin içinde var. ABD'de yaptığı yardımların yarısını Suriye'nin içindeki insanlara yapıyor" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Gaziantep Kuveyt Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title